Vindecare Emotionala – Copilul interior

Workshop de trei zile intensive, cu exercitii de autocunoastere, coaching si terapie, experimentate direct in sala de curs; restructurare emotionala si vindecarea ranilor emotionale.

Scopul acestui workshop este sa te ajut sa vindeci ranile sufletului tau. Fiecare zi din viata ta in care ai fost certat, criticat, privit cu indiferenta, ignorat… iti lasa urme adanci in suflet. Iar acele urme nu se inchid niciodata fara sa faci ceva pentru asta. Devin rani din care picura sange.

Ceea ce vreau sa fac este sa iti arat cine esti tu cu adevarat. Sa iti arat ca esti tot ceea ce iti doresti sa fi, tot ceea ce iti imaginezi ca ai putea fi, ca esti nu doar un om, ca esti un zeu.

Am construit o mica analogie pe care o folosesc la cursurile de NLP Master ca sa iti arat la ce ma refer, unde vreau sa ajung si de ce fac acest curs de vindecare emotionala.

Imagineaza-ti ca esti un actor. Iar ca actor joci o piesa care iti place foarte mult. Esti atat de implicat in aceea piesa incat intr-o zi, te impiedici pe scena, te lovesti la cap si ai uitat cine esti cu adevarat. Ai uitat ca de fapt esti un actor si crezi acum ca esti personajul pe care ai ales sa il joci.

Si cum viata personajului e una dramatica, tu te identifici cu aceea viata complet. Esti complet integrat in acel scenariu, pe care il vei juca acum toata viata ta. Dar in realitate tu esti complet liber de acel scenariu. In piesa pe care o joci, personajul tau nu are incredere in sine, uneori nu se simte iubit, alteori e umilit si criticat, uneori e distrus emotional si crede ca asa e normal sa fie viata sa.

Dar daca, macar pentru o clipa, si-ar aminti ca e actor si ca doar joaca un rol, ar putea, macar la final de zi, sa iasa din rol si sa se intoarca acasa. Sa isi aminteasca cine este cu adevarat.

Pentru ca in ziua in care ne amintim cine suntem cu adevarat, stergem pentru totdeauna orice lacrima din trecutul nostru, orice sentiment de inferioritate, orice sezatie de neincredere, orice gand ca nu meritam sa fim iubiti si sa fim fericiti.

In interiorul tau este un izvor de fericire dar tu o cauti in exteriorul tau. In interiorul tau este un izvor de iubire si tu o cauti in imbratisarea si mangaierea altei persoane. In interiorul tau este atat de multa incredere si putere interioara incat poti cu adevarat sa muti muntii din loc, dar nu ai gasit inca acel izvor de cunoastere si putere.

Eu l-am cautat ani de zile. Am crezut povestile celor care imi spuneau ca e suficient sa meditez ca sa il gasesc. Am facut meditatie ani de zile. Imi puteam opri gandurile, corpul ramanea nemiscat complet pentru cateva ore. Aveam senzatia ca timpul s-a oprit, ca lumea se misca mai incet in jurul meu, ca si cand devenisem centrul universului.

Dar ceva lipsea. In timpul meditatiei ma linisteam greu, imi simteam inima batand puternic, gandurile alergau si faceau galagie ca o locomotiva.

Asta pentru ca, in sufletul meu, nu eram linistit. Nu cunosteam inca linistea. Prea multe rani emotionale din trecut imi blocau poarta prin care trebuia sa ajung la sinele meu spiritual.

Si fara sa imi vindec ranile emotionale, fara sa le las sa vina la suprafata, tot ce faceam era sa ma pacalesc ca acele rani nu exista.

Workshopul de vindecare

Incep acest nou proiect cu un gand care nu imi da pace. „Cine sunt eu sa cred ca pot sa ajut pe cineva sa se vindece? Eu mi-am vindecat oare toate ranile mele? Mi-am plans eu toate lacrimile mele?”

Si raspunsul e clar: nu sunt nici pe departe acolo unde ar trebui sa fiu ca sa te invat toate aceste lucruri.

Tot ce pot sa fac este sa te tin strans de mana si sa pasim impreuna pe acest drum.

Stiu ca te pot duce pe unde am fost eu, pe aceleasi carari pe care le-am testat si le-am exersat pe mine si pe alti sute si mii de oameni in toate cursurile si taberele si workshopurile pe care le-am tinut in ultimii aproape 20 de ani.

Acest workshop de vindecare e pentru acei oameni care sunt pe pragul transformarii. Eu vin doar sa iti dau un imbold, sa te ajut sa iti dai jos mastile si sa scoti la suprafata ranile tale.

Cand traiesti cu rani emotionale iti apar frici, depresii, lipsa de incredere in tine, amani sa treci la actiune, renunti la obiectivele si visurile tale, iti e frica de abandon si te doare lipsa de iubire din viata ta.

Conceptul de vindecare e simplu:

=> Cele mai multe rani emotionale provin din copilarie din acele momente cand aveai nevoie de iubire si nu o primeai, din nevoia de atentie, apreciere.

=> Ranile emotionale apareau de fiecare data cand priveai spre adult si asteptai un zambet care nu mai venea, cand asteptai o mangaiere de la mama sau tatal tau iar ei erau prea ocupati sa se certe.

=> Cele mai profunde rani emotionale le dezvolti cand esti ignorat ca si cand nici nu ai exista, apoi cand esti lovit, apoi cand esti criticat. Inclusiv ignorarea afectiva reprezinta o agresivitate pentru copilul care are atat de multa nevoie de iubire.

Sistemul de vindecare implica recuperarea emotiilor Copilului Interior, rescrierea emotiilor distructive din copilaria ta si inlocuirea lor cu emotii pozitive.

Atunci cand copilul interior este vindecat de suferintele trecutului el isi gaseste independenta emotionala si isi urmeaza drumul spre a devenii adult echilibrat si implinit.

Copilul are o foame de iubire imensa, el se hraneste cu atingerea si privirea plina de iubire a parintilor sai.

Ca adult, tu esti cel care se presupune ca ti-ai rezolvat aceasta foame de iubire si acum esti tu cel care hraneste cu iubire pe cei care au aceasta nevoie.

Scopul acestui workshop este de a umple si a repara definitiv acest izvor de iubire care sta ascuns in intuneric in fiecare dintre noi.

Atunci cand izvorul de iubire isi gaseste cursul, cand iubirea apare in sufletul tau, poti trai aceea viata pe care o meriti, pe deplin fericit si liber.