20298 vizualizări

Alte 10 tehnici psihologice pentru a creste puterea ta de convingere

Salut si bine ai revenit pe NLP Mania!
Saptamana trecuta ti-am povestit despre ce si cum trebuie sa vorbesti ca sa convingi oamenii din jurul tau.
Ma gandesc cat de dificil imi era mie sa conving in trecut persoanele de ceea ce eu spuneam, parca nici nu ma ascultau, ce sa mai vorbesc de a putea sa conving pe cineva…
Cine pe cine mananca?
Puterea de convingere in lumea oamenilor echivaleaza cu puterea fizica si rapiditatea in lumea animalelor. Cu cat un animal este mai puternic si mai rapid, cu atat el devine vanator si isi prinde prada.
Cel care supravietuieste si se dezvolta este cel puternic si rapid.
Capacitatea ta de convingere plus motivatia ta interioara (despre care o sa scriu in curand cum sa o amplifici) sunt elementele fundatiei succesului tau.
Ia gandeste-te cum ar fi sa iti doresti ceva, dar cu asa de slaba motivatie, incat sa nu misti un deget ca sa obtii acel lucru, sau gandeste-te cate lucruri pe care le doresti tu depind intr-o oarecare masura si de alte persoane… pe care e nevoie sa le convingi sa participe la realizatea scopului tau.
E suficient sa te gandesti ca mergi la un interviu sau ca mergi sa propui o idee de afaceri, sau ca ai o intalnire cu iubita/iubitul tau ideal.
La ce te ajuta sa visezi, daca gresesti  cand e vorba de a convinge acea persoana de ceea ce propui tu?
Cand ma gandesc la puterea de convingere, am in minte nu atat tehnici si metode, cat greselile pe care le fac oamenii in timp ce comunica si apoi se plang ca nu au reusit sa convinga.
Stii cat de calitativ comunici?
Te-ai gandit vreodata ca si comunicarea se poate evalua? Stii ce calitate are comunicarea ta?
In NLP (programare neuro lingvistica) exista un principiu care spune: “Valoarea unei comunicari este data de rezultatul obtinut”.
Adica imi pot “masura” comunicarea doar in functie de ceea ce obtin in urma ei.
Daca vorbesc cu tine despre politica si nu te fac sa votezi partidul Vizitatorilor de Muzee :), atunci valoarea comunicarii mele este zero. Nu am obtinut nimic si puteam la fel de bine sa tac din gura, ca obtineam exact acelasi rezultat.  O comunicare are valoare doar prin rezultatele ei!

Daca nu vreau sa obtin nimic, atunci pot sa fiu complet afon la comunicare si convingere. Dar daca iti doresti sa obtii ceva in viata, atunci ai nevoie sa stii exact ce sa faci si ce sa nu faci intr-o comunicare, in care doresti sa convingi.

Eu pot spune ca am fost un afon complet la comunicare si negociere. Cand mi-am dat seama ca tehnica mea era doar sa obtin si mai multa umilinta si niciun respect din partea celorlalti, am spus GATA. Ma saturasem sa fiu pe ultimul loc, asa ca am inceput sa invat despre manipulare si persuasiune, despre comunicare eficienta si putere de convingere.

La inceput, doar ma jucam cu aceste tehnici, apoi mi-am dat seama ca puteam sa obtin si rezultatele pe care le doream.

Daca te gandesti ca nu o sa folosesti niciodata tehnici de manipulare pentru ca sunt imorale, am o veste proasta pentru tine! Deja le folosesti de cand te-ai nascut, dar nu stiai ca asta sunt!

Toti folosim tehnici de manipulare si de convingere! Diferenta dintre manipulare si convingere consta in scopul urmarit de tine si in faptul ca ii oferi celuilalt posibilitatea sa spuna NU sau DA in mod constient.

In continuare o sa iti explic alte 10 trucuri ale puterii de convingere pe care eu le folosesc.

  1. Proba sociala

Acest element al puterii tale de convingere tine de cat de bine stii sa te folosesti de mediul din jurul tau ca sa iti amplifici capacitatea de convingere. Proba sociala iti raspunde la intrebarea: “De ce oamenii fac ceea ce fac toti ceilalti?”. Explica de ce exista “moda” si de ce majoritatea oamenilor au tendinta sa ii copieze pe cei din jur.

La nivel psihologic avem in noi o mare nevoie de a fi acceptati de cei din jur, avem nevoia sa ne “gasim locul” printre cei din jurul nostru. Asa ca “moda” este ceva folosit pentru asta. Ia gandeste-te cum ar fi daca la o intalnire de afaceri, unde toata lumea e la costum si cravata, eu sa apar imbracat in costum medieval de prin anii 1700 cu pantaloni bufanti si caciula cu pana de paun… Cat de acceptat si integrat m-as simti? Chiar ca ar fi o imagine faina asta! 🙂 Poate ar trebui sa merg asa cand tin un curs, macar sa vad reactiile oamenilor 🙂

Pe scurt, valoarea aprobarii sociale functioneaza cam asa:  “Daca vreau sa fac parte din acel grup, trebuie sa ma conformez valorilor grupului”.

Cum sa te folosesti de aceasta regula a aprobarii sociale? In momentul in care vrei sa convingi pe cineva de o parere de-a ta este important sa iti dai seama ce tipar social are acel om cand e vorba de a se lasa convins.

Exista doua mari tipare de convingere sociala:

–          Un tipar interior

–          Un tipar exterior

Persoanele care au tipar interior de convingere au stima de sine foarte mare si nu o sa le convingi niciodata spunand: “Toti din jur spun ca e bine sa te arunci cu parasuta…”

Aceste persoane sunt cele care si-au dezvoltat in timp puterea lor de decizie asupra altora. Adica sunt persoane care lucreaza ca directori, leaderi, sefi, experti in anumite domenii. Cand vrei sa convingi pe acestia, foloseste fraze formulate in felul urmator:

–          “tu singur stii ca iti face bine sa te arunci cu parasuta, pentru ca asa o sa…” (argumentul ce urmeaza dupa “pentru ca” depinde de creativitatea ta si de cat de mult cunosti acea persoana)

–                “tu esti cel care isi poate da singur seama ce beneficii ai daca…”

–                 “singur stii cat de util poate sa fie sa….”

Persoanele care au tipar extern de motivare sunt persoane care au fost invatate sa asculte de altii. Persoane care nu si-au dezvoltat  la modul extrem capacitatea proprie de decizie si tot timpul au decis altii pentru ei. Aceste persoane sunt cele mai sensibile la aprobarea sociala a celorlalti. Au nevoie de aceasta aprobare pentru a lua o decizie si a se lasa convinsi. Urmareste-te si pe tine sa verifici din care categorie faci parte.

Pe persoanele care au tipar extern de motivare le poti convinge in momentul in care iti formulezi frazele in felul urmator:

–          “toata lumea spune ca este important…”

–          “absolut toti au facut asta…”

–          “nimeni nu a mai facut asa ceva…” (asta cand doresti sa convingi sa NU  faca un lucru)

Proba sociala (aprobarea sociala) este necesara pentru ca intareste puterea celui care convinge. Cand ai in spate si aprobarea altora, te simti mai puternic si asa te simte si cel cu care tu comunici.

  1. Captarea atentiei

Astazi toata lumea traieste intr-o epoca a vitezei. Acum 10 ani, lumea era mult mai lenta si numai ca sa descarci o melodie de pe Internet iti lua cam cat iti ia acum sa descarci un intreg DVD cu muzica.  Totul e accelerat, inclusiv viteza cu care mintea noastra sare de la un subiect la altul.

Iar cand mintea sare ca o maimuta nebuna nu are cum sa aprofundeze nimic in mod real. Captarea atentiei este provocarea cea mai importanta a ta cand ai de convins o persoana. Chiar se spune (aici tocmai am apelat la aprobarea sociala) ca daca ai reusit sa captezi atentia unei persoane, ai reusit deja sa convingi pe jumatate acea persoana…

Ai vazut formularea anterioara “maimuta nebuna”? Ti-a placut? Ti-a captat cumva atentia? Dar aceste intrebari scurte? Toate au rolul de a iti capta atentia.

Zilnic suntem supusi unei avalanse de informatii si suntem deja obisnuiti cu cineva care incearca sa ne convinga oferindu-ne multa informatie. Deci nu asta ne mai impresioneaza. Nu incerca sa convingi prin cantitatea de informatie folosita. Asta era un truc ce se folosea acum 30 de ani. Acum conteaza sa oferi emotie cat mai rapid. Asa captezi atentia in aceasta epoca a vitezei.

Principiul este interesant. Partea din minte care proceseaza informatia este si partea care se ocupa de perceptia timpului si uneori  ai senzatia ca te plictisesti din cauza cantitatii prea mari de informatie. Dar partea din mintea ta care se ocupa de emotii nu percepe timpul. Nu te vei plictisi niciodata de o emotie pozitiva.  Ea risca sa se diminueze si sa o vrei iar, dar cat timp emotia e intensa, nu simti ca timpul trece si nu te plictisesti de ea.

Pe acest lucru se bazeaza ideea de a trezi emotie in cel cu care discuti. Dar ca sa faci asta, trebuie sa ii captezi atentia. Captarea atentiei si activarea emotiei sunt lipite una de alta. Sunt persoane care spun ca doar trezesc o emotie, dar de fapt asta inseamna automat ca au captat si atentia.

Asa ca invata de la actori si de la cei din jurul tau cum sa captezi atentia si sa trezesti emotii in cei din jur. Exerseaza cu metode diferite, spune un banc, atinge pe mana persoana, spune-i numele, foloseste un cuvant pe care persoana il foloseste mai des (il foloseste tocmai pentru ca are o incarcatura emotionala pentru el/ea).

Acestea sunt doar cateva metode scurte ca sa captezi atentia si sa trezesti emotii. O sa fac in viitor un material mai dezvoltat pentru asa ceva.

  1. Reducerea distragerii atentiei

Acest principiu este similar captarii atentiei pe care ai citit-o mai sus. Reducerea numarului de stimuli permite tocmai captarea atentiei. In acest fel, mesajul este mai convingator. Mesajul tau devine singurul stimul important si deci are sanse mai mari sa fie luat in seama.

La ce sa fii atent ca sa te poti folosi de acest principiu:

–          Daca vrei sa convingi pe cineva, opreste ca din intamplare televizorul sau muzica din acea incapere

–      Pozitioneaza-te cu spatele spre un perete cu cat mai putine elemente vizuale pe el, astfel incat privirea persoanei sa fie concentrata asupra ta.

–          Foloseste cat mai putine gesturi cu mainile ca sa nu ii distragi atentia.

–         Cand persoana e distrasa de ceva (poate sirena de la o ambulanta pe strada, poate suna telefonul etc), fa o pauza si nu vorbi nimic in acel moment pentru ca o sa te suprapui cu un element disturbator.

Cu cat sunt mai putini stimuli care distrag atentia, cu atat mesajul tau este cel care va capta atentia.

Saptamana viitoare o sa iti explic cum sa reincadrezi mesajul tau pentru a fi tot timpul intr-un context pozitiv pentru cel cu care discuti si inca alte 6 principii psihologice care iti amplifica puterea de convingere.

Pana atunci, te las sa exersezi aceste trucuri si astept sa imi spui ce rezultate ai si cum ti-ai amplificat puterea de convingere.

Pe curand,

Marius Simion

Iti recomand si :

Cum sa iti amplifici la maxim puterea de convingere (primele 10 trucuri)

Cum sa atragi oamenii si sa creezi o impresie pozitiva

Patru trucuri psihologice ca sa devii super atractiv pentru cei din jur

Marius Simion

Sunt fondatorul proiectului NLP Mania, cel mai cunoscut blog de Dezvoltare Personală prin Programare Neuro-Lingvistică din România. Sunt Master Trainer NLP, Coach WingWave, Trainer și Autor de programe de dezvoltare personală.

TRIMITE-MI UN EMAIL

Mesajul tău a fost trimis cu succes.

A apărut o eroare, reincearca...

Comentarii

  1. anonim spune:

    s-a dovedit folositor … desi nu ma asteptam m-am relaxat indeajuns desi in totalitate n-am prea reusit… prea multe ganduri ma framanta si n-am putut sa le scot din mintea mea … pe toata durata metodei de relaxare am scapat lacrimi peste lacrimi dar fara sa suspin … decat rareori .. in schimb am un nod in gat care doare rau si n-am reusit sa ma relaxez deloc in acea zona … mersi mult chiar mi s-a parut foarte buna metoda .. o voi mai repeta poate ma va ajuta

    1. nlpmania spune:

      Ai mare grija cu nodul acela din gat. Sigur este de la o supra tensiune emotionala acumulata – nu astepta prea mult sa o elimini. Eu cred ca ai vrea sa spui ceva, cuiva – dar nu o faci. Ar mai fi de spus ca starea de tristete se simte tot acolo, tot ca un nod in gat. Depinde de cauza, dar crerd ca as putea sa te ajut sa iti controlezi starea emotionala si sa elimini acel blocaj. Ai grija de tine!

  2. Alex spune:

    Obisnuiesc sa fac asta cam in fiecare zi doar ca de multe ori sunt usor distras. In schimb cu melodia aia relaxanta plus vocea care ma tinea constient mi-a fost mult mai simplu.

  3. Sergiu spune:

    Multumesc de tehnica. Am reusit sa o pun putin in practica 🙂 (nu pot dintr-o data sa o fac complet, dar lucrez la asta) 🙂

  4. James_JP spune:

    Mi s-a intamplat un fenomen destul de interesant in timpul relaxarii.

    Eu sunt racit acum, am si putina febra, iar cand eram in faza de relaxare a ochiilor si obrajilor, nasul a inceput sa-mi curga. A fost ca si cum acel masaj mi-ar fi facut nasul sa curga. Din pacate a trebuit sa iar un servetel, si astfel sa misc mana stanga.

  5. nicolae1 spune:

    Referitor la articol :
    Spuneti ca andrenalina care nu se neutralizeaza ramine in corp si creeaza o stare de tensiune .
    Daca e sa ne gindim la situatia , destul de frecventa , cind conducem cu viteza , apare un pericol – adrenalina , apoi reactia si totul se termina ( cu bine ) in citeva secunde sau chiar mai putin.
    credeti ca dupa un asemenea episod , ( cu un consum de energie destul de redus , dai de citeva ori de volan sau pui o frina ) ramine o tensiune in corp si dupa mai multe ore de condus in acest fel se genereaza o stare de stres , sau e o situatie fara urmari la acest nivel.

    1. nlpmania spune:

      Adrenalina ramane in sistem de fiecare data cand apare o situatie de stres. Daca se tot repeta situatiile astea frecvent vei incepe sa ai probleme de inima de exemplu. Bineinteles ca aici depinde de organismul fiecaruia, nu e o regula generala. Tehnica de relaxare practicata constant actioneaza ca un antidot la situatii de genul asta. Ideea e ca e nevoie sa facem metoda de relaxare de mai multe ori decat am avut situatii de stres. Adica cel mai bine e sa o facem zilnic. 🙂

  6. Alexandru spune:

    Salut Marius , am ascultat "tehnica de relaxare" a mers de minune pentru corp, l-am simtit asa de greu cum rar mi s0a intamplat , de fapt mai am catodata stari in timp ce (dorm) de fapt parca coprul doarme dar creierul il simt cum functioneaza intr-un mod straniu, nu mai se raporteaza la timpul de la ceas, parca timpul incetineste , si ba imi simt corpul mult mai mare , parca creste in volum de multe ori , ori imi simt corpul atat de mic cat a unui copil de cativa ani (si) proportional ma simt extraordinar de punternic, increzator ori invers.
    Cand am incercat tehnica ta , corpul era relaxat dar minte mea zbura in zeci de mii de ganduri , la un moment dat acultandu-te pe tine si simtind si melodia de pe fundal , mi-a venit mie in cap { cum ar fii sa tipe el (tu) acum si sa imi sara inima din loc , ca intr-un film de groaza , cat e liniste si deodata tipa cinva si iti sare inima.. Chestie care m-a enervat extraordinar de tare (ca nu m-am putut concentra) , atat de tare incat am inceput sa am miscari involuntare a mainilor , adica mi-am schimbat pozitia lor , dar fara sa vreau . Adevarul e ca am o problerma cu concentrarea , mare , daca incerc sa fiu atent la ceva , imi zboara imiediat inca o idee prin cap care ma face sa uit ce fac si sa ma apuc sa fac celalalt lucru. Poti sa ma ajuti in privinta asta , stii vreo metoda de sporire a capacitatii de concentrare.

    1. nlpmania spune:

      Salut, ma bucur ca ai povestit de momentele in care iti simti corpul foarte mare sau foarte mic. Si felicitari pentru ca ai obtinut asa ceva. E foarte bine. Eu m-am chinuit cateva saptamani sa pot face asta. Acum reusesc aproape de fiecare data. Incearca sa te expansionezi si mai mult dar pe un fond de calm si relaxare. Ca sa obti o stare de calm o sa iti dau o metoda foarte buna si simpla de tot. Trebuie sa stai cu ochii inchisi si sa iti imaginezi ca esti pe un pod din acela care trece peste o apa mica si aproape ca atinge apa de el. Imagineaza-te ca stai cu fundul pe pod si cu picioarele goale in apa care vine din fata ta si trece pe sub pod. Nu ai altceva de facut decat sa iti imaginezi ca privesti apa cum trece lent pe sub podul pe care esti tu. La inceput o sa iti vina sa iti imaginezi tot felul de chestii ca plutesc pe apa, apoi o sa vezi numai apa limpede si curata cum curge. Asa este si mentalul tau. La inceput e impurificat apoi pe masura ce il exersezi devine mai limpede. Oricum iti recomand, ca la toata lumea, sa faci zilnic tehnica de relaxare. Eu vreau ca cei care intra pe Nlp Mania sa nu se multumeasca sa stie tehnicile astea ci sa le si aplice. Sper sa reusesc sa va conving pe toti de asta! Pe curand.

      1. Alexandru spune:

        Multumesc pentru raspuns, dar in privinta concentrarii ? folosesc tehnica pentru a obtine o stare de calm , si din ea si concentrarea se va sporii? Sau ……. ? Ma deranjeaza ca am o minte dezordonata , sunt sigur ca mi-ar fi mai bine daca as putea sa concetrez , as termnia ce imi propun cu mai putin efort ( sau mai bine zis , as termina ce imi propun)

        1. nlpmania spune:

          Concentrarea se obtine mai greu pe o minte agitata. Prima data linisteste minea asa apoi te apuci de amplificarea concentarii. Am pentru asta zeci de metode incercate si de mine si de alte persoane. Ordinea pentru dezvoltarea mentalului este urmatoarea: relaxarea corpului, linistirea respiratiei, linistirea mentaluilui, concentrarea gandurilor, micsorarea intensitatii stimulilor exteriori, meditatie supra mentala. Mai exista cateva nivele si dupa asta dar mai e pana acolo… eu pana aici am ajuns numai.

  7. carmina spune:

    Multumesc pt articol dar nu a fost nevoie sa bifez nici una dintre afirmatiile de mai sus; sunt o persoana destul de echilibrata .Am puterea sa-mi controlez destul de bine gandurile si nu ma las prada impulsurilor de moment.

    1. nlpmania spune:

      Ma bucur sa aud asta. Sa imi spui cum ti se pare metoda de relaxare daca ai folosit-o. Pe curand.

  8. Mihai spune:

    Salut! Foarte fain articolul, pentru mine a functionat de minune metoda de relaxare. Crezi ca poti folosi un ritm in vorbire mai scazut si atunci cand prezinti articolele? Ma gandesc ca ii este mai usor creierului sa proceseze informatiile daca sunt "introduse" intr-un astfel de ritm.

    1. nlpmania spune:

      Salut, sa sti ca am incercat ambele variante. Dar ma straduiesc sa impac si pe cei care doresc articole mai scurte si pe cei care imi spun ca vor ritm mai lent. Din cauza asta am lasat si forma scrisa. Cineva imi spunea ca ii place cand asculta sa si citeasca si asta ajuta mult la decodarea informatiei rapid si clar. O sa mai vad pe viitor cum o sa fac. Pe curand.

  9. carmina spune:

    Am incercat metoda de relaxare si intradevar este foarte benefica.In urma cu multi ani am cumparat o carte "Relaxarea"care prezenta diverse metode de relaxare.foarte asemanatoare cu metoda pe care ai prezentat-o tu.Un singur lucru vreau sa precizez si anume ca aceste comenzi trebuie folosite de fiecare atat de convingator pana cand subconstientul nostru ajunge sa la accepte in totalitate.Asta inseamna sa crezi in eficienta comenzilor.Depinde numai de noi.

  10. Random spune:

    cam seamana cu unul din programele lui hypnotica, dar ma gandesc ca nu de acolo ai avut ideea, nu? :))

  11. Ramona spune:

    chiar a functionat…desi nu eram in cea mai confortabila pozitie posibila…si am reusit sa-mi relaxez in totalitate muschii spatelui…dar a funtionat mai bine decat ma asteptam…dar sunt sigura ca voi avea rezultate din ce in ce mai bune cu cat voi exersa mai mult…

    1. nlpmania spune:

      Foarte bine, continua pentru ca rezultatele apar dupa doua saptamani de practica. Cel putin la mine asa a fost.

  12. Marius spune:

    Salut
    Desi, cum zicea Mulder "I want to believe", neneeee, dupa parerea mea ai cam luat-o pe aratura cu articolul asta. Muzica aia, in primul rand, e pentru o adunatura de babe menopauzate. Apoi cand intra vocea e un zgomot de fond care ma amuza teribil. Inteleg mesaju' de a controla respiratia si de a folosi imaginatia pentru relaxare si respect intentia, dar nu si materializarea intentiei. Cred ca daca nu faceai mp3-ul de relaxare partea scrisa a articolului ar fi fost suficienta.
    Eniuei, astept cu nerabdare urmatorul articol.

    1. nlpmania spune:

      Salut, tu sti ca am ales muzica special pentru a fi suficient de relaxanta pentru cine doreste sa se relaxeze. Oricum inca sunt in faza de experiment. Proiectul acesta este foarte nou in Romania si nu prea am avut cu cine sa ma consul si de unde sa ma inspir. Asa ca merg pe teren necunoscut . Am incercat sa fac practic ceva ce in mod traditional stim din teorie. "Studioul" meu de acasa inca nu permite o calitate fantastica a inregistrarii. 🙂 O sa ma straduiesc sa fac mai originale inregistrarile. Daca ai sugestii despre cum sa imbunatatesc ceea ce am lucrat, de abia astept sa imi spui. Mi-a placut faza cu babe menopauzate :))) PS: nu e nimic de crezut in tehnicile mele, e numai de exersat :))

  13. cristian spune:

    Pentru mine a functionat doar partial pt ca nu am reusit sa imi relaxez partea dreapta a corpului in aceeasi masura cu partea stanga..la final am simtit o senzatie destul de ciudata cand am inceput sa imi misc degetele,parca nu ar fi facut parte din mine. Voi incerca sa folosesc zilnic aceasta metoda deoarece am o problema cu
    concentrarea si anume ma las prada stresului si nu reusesc sa imi aranjez intr-un fir logic ideile.

    1. nlpmania spune:

      Criss, sa sti ca partea dreapta va trebui sa ajungi sa o relaxezi la fel ca pe cea stanga. Faptul ca nu ai reusit de la inceput nu inseamna nimic, dar daca problema continua te rog sa imi scri ca sa iti dau mai multe detalii despre asta. Pe curand. Faza de la final cand ai simtit degetele ca nu ar fi facut parte din tine, inseama ca te-ai detasat suficient de corpul fizic si te-ai focalizat foarte mult pe ceea ce simteai in acele momente. Ca sfat ajutator, incearca sa iti amintesti de fiecare data cand faci relaxarea cele mai intense momente din fiecare relaxare facuta.

      1. cristian spune:

        ms mult pt sfaturi! Felicitari pt munca care o faci aici!

  14. R.S. spune:

    Exercitiul acesta de relaxare m-a facut sa-mi vina in cap ganduri mai bune si chiar sa ma descarc prin niste lacrimi simtind o multumire pt Dumnezeu si a naturii ca m-a facut intreg si am tot ce trebuie pt a fi un om de succes(poate ti se pare ciudat ce zic eu aici…dar asa am simtit 😀 ) E adevarat k nu prea m-am putut concentra la acest exercitiu dar m-a relaxat si o sa-l fac de mai multe ori pana o sa invat sa ma concentrez in totalitate la el fara sa ma plictiseasca si sa ma relaxez complet 🙂

    1. nlpmania spune:

      R.S. sa sti ca de multe ori si eu patesc exact la fel, imi vin asemenea ganduri. Si nu cred ca numai noua ne vin, ci si la multi altii. Apropo, plictiseala mentala e data de agitatie mentala. Daca ai mintea focalizata si concentrata nu apare deloc plictiseala. De fapt lipsa plictiselii este un indicator al puterii de concentrare mentala. Cu cat te poti concentra mai mult si ai mintea mai linistita si calma cu atat plictiseala intervine mai tarziu sau chiar deloc. Eu folosesc indicatorul acesta si la mine si la alte persoane ca sa imi dau seama care e nivelul de liniste si concentrare mentala al fiecaruia.

  15. camelia spune:

    Buna, Marius. Am o intrebare, nu are legatura cu articolul…cum iti poti da seama care sunt valorile personale?

    1. nlpmania spune:

      Ciao, am un material in lucru despre cum se identifica valorile personale. Am prezentat la Bootcamp-ul de la Sasca Montana de luna trecuta, toata tehnica. Vreau sa o dezvolt un pic si sa o rescriu ca sa fie accesibila fara alte explicatii in plus. Daca ai graba mare, scrie-mi pe email si o sa iti trimit materialul asa cum este acum, dar inca nu sunt multumit de el. Tu hotarasti. Pe curand.

      1. camelia spune:

        Nu este nici o graba.Astept materialul in forma finala.Pana atunci, iti doresc un An Nou mai bun,cu realizari pe toate planurile ! La multi ani !

  16. Gabriela spune:

    Dupa exercitiul de relaxare, am inceput sa ma intind de parca eram abia trezita din somn… :))))) Am mai avut niste ganduri parazite, dar cand a fost vorba sa-mi pun din nou in miscare degetele…… a fost frumos, parca reveneam incet-incet la viata. Data viitoare o sa ma asez pe ceva mai comod sa nu-mi mai cada capul pe spate, ca la oamenii aia care adorm cu gura deschisa in tren… :))))

    1. nlpmania spune:

      Poti sa stai intinsa pe spate la sol. Dar nu pe pat. Pe o patura groasa pe podea. Pe pat risti sa adormi. Toate cele bune. Pe curand,

  17. Dana spune:

    Multumesc!
    A fost minunat. Azi este a doua zi cand ascult relaxarea. Nu am reusit sa ma concentrez in totalitate dar a fost foarte bine.
    Cum pot sa descarc tehnica de relaxare? (vreau sa o pun pe un MP3 ).

  18. Dana spune:

    Buna, Marius
    Vreau sa descarc aceasta relaxare si sa o pun pe un MP3. La mine a functionat.
    Multumesc mult si mai astept si alte inregistrari.

  19. Alexandru spune:

    Salut Marius, imi place foarte mult melodia de pe fundal , cum se numeste , as vrea sa o iau de pe net , si altele in acelas gen. Ce parere ai de a asculta asemenea muzica in timp ce dormi , am ascultat de ex muzica de pian o noapte si mi-a placut mult , m-am simtit mai relaxat.
    Si o alta intrebare , importanta pt mine , stii cumva prin ce metoda poti ajunge la starea beta sau teta de relaxare a creierului, sa functioneze la frecvente din ce in ce mai joase?

    1. nlpmania spune:

      Melodia este Secret Garden. Starea beta este starea obisnuita de zi cu zi, deci esti deja in starea beta cand scri acum 🙂 Starea Alfa este cea de care vroiai tu sa spui, cred. E starea in care ne aflam in momente de maxima relaxare, in momentul exact dinainte de a adormii sau exact inainte de trezirea completa. Atunci avem acces la informatii din subconstient, atunci suntem creativi la maxim. Am invatat la un moment dat o metoda ca sa pastrez aceasta stare cand adorm. Se simte super. Starea tetha si delta sunt caracteristice unui nivel mai profund al subconstientului si inconstientului. Starea delta ajunge insa si dincolo de asta, la esenta spirituala. Starea delta e ca o oglinda care primeste de la esenta noastra spirituala informatie si energie apoi o reflecta spre inconstient (starea theta) si spre subconstient (starea alfa) si ajunge cu greu si in plan constient (starea beta). Pe drum se cam filtreaza aceasta informatie. Filtrul este format din blocajele noastre mentale, din lucrurile pe care le-am invatat in trecut, din lucrurile in care credem si nu stiu macar daca sunt sau nu reale, etc.

  20. elena spune:

    Am reusit sa ma relaxez in foarte mare proportie.La un moment dat eram la nivelul trunchiul,eram atat de relaxata,incat mi-a trecut prin minte gandul ca voi adormi si nu mai voi putea da curs exrcitiului,apoi la relaxarea toracelui am adormit,eram total relaxata si totusi in paralel cu un vis auzem comenzile tale despre relaxarea obrazului,a tamplelor….dupa care am adormit ….fara vise .Simultan cu comanda ta de a-mi misca degetele am constientizat ca ma trezesc:))ce superb somn …parca a durat cel putin o jumatate e ceas.
    Iti multumesc si astept si alte exercitii !!!!

    1. nlpmania spune:

      Sa sti ca nu recomand sa se adoarma in timpul relaxarii pentru ca relaxarea se face pentru a avea energie in timpul zilei. Sau pentru situatii de stres intens care deja se simte ca tensiune fizica. Persoanele care se relaxeaza foarte eficient si adorm in timpul relaxarii au parte de un somn de 30 de minute dar se odihnesc ca dupa un somn de 8 ore. Asa fac eu daca am mult de lucru si nu am timp de somn, recuperez prin tehnica de relaxare. Ce ai simtit e foarte exact, o sa vezi ca pe parcurs o sa ramai in starea Alfa, in care dormi si parca esti si constienta de ce se petrece in jur. Starea Alfa e cea in care resursele noastre sunt la maxim. Suntem foarte creativi si optimisti, avem foarte mare incredere in potentialul nostru, etc. Pentru ca filtrul mental al convingerilor este anulat atunci. Ratiunea nu lucreaza atunci ci numai supra-mentalul. Daca exersezi o sa ajungi sa te mentii in starea aceea dintre somn si veghe si sa poti gasi rapid solutii la orice problema in aceea stare. Pe curand.

  21. marttiana spune:

    A fost extraordinar,m-am cocotat pe nor de parca sa face as face asta de o viata,Multam,

  22. marinela spune:

    singura afirmatie a mea este ca- ai 100% dreptate cu tot ce ai scris.problema mea este ca nu-mi pot controla gandurile ,chiar am probleme ff mari…….si inceerc sa mi le controlez dar nu pot prin meetodele mele….si asta ma determina sa pierd multe ….

    1. nlpmania spune:

      Pai tocmai din aceasta cauza am facut acest articol. Foloseste la maxim tehnica audio pe care am inregistrat-o si o sa vezi ca are efect. Pe curand.

  23. claudia spune:

    Muzica si vocea sunt deja suficiente pt a intra in starea de relaxare.Restul e incursiune prin tine insuti,detasare.Multumim.(Parca articolele nu poarta aceasta pecete a vocii calme si profunde.Imi cer scuze,era doar o parere).

  24. Adi Buzan spune:

    Bravo – poate ii inspiri si pe alti tineri sa inceapa sa scrie!

  25. florian spune:

    de unde pot descarca mp3 audio?

  26. Nicolae spune:

    O varianta asemanatoare am practicat si eu mai la tinerete. Mici diferente sunt. Eu incepeam cu limpezirea gindurilor si continuam cu inima, plexul solar, bratul stang si drept, piciorul stang si drept si incheiam cu o viziune asupra intregului corp. Totul pe concentrarea in functie de oorgan. De ex: Bratul meu stang este linistit, linistit, linistit, e calm, e calm, e calm, e greu, e greu, e greu, e relaxat, e relaxat, e relaxat. Apoi treceam la celalalt membru sau organ pentru ca la final sa merg pe "tot corpul meu este ……".
    De asemenea am mai practicat muzco-terapie, fie cu muzica aleasa de mine din discurile pe care le aveam in casa, fie dupa muzica lui Gheorghe Iovu si mai nou pe concertele lui Yannis.
    Imi place metoda dumneavoastra. O voi incerca. Banuiesc ca rezultatele se vor vedea cu adevarat numai dupa mai multe repetitii.
    Multumesc.
    Succes!

  27. jeler lia spune:

    multumesc mult,
    imi place ceea ce faci, am citit aproape toate articolele,.. incerc si metoda de relaxare cu siguranta o sa ma ajute mult,
    succes!

  28. Gina spune:

    Am folosit metoda si chiar a functionat la mine, am incercat de mai multe ori si a mers. Multumesc pentru tot ce faci .

  29. amandine spune:

    Multumesc Marius,foarte util!Eu meditez des (chakra meditation functioneaza de asemenea,nu toate metodele functioneaza la fel pt toata lumea,dar cine a facut yoga,cine a citit putina psihologie sau macar are un dram de interes pt propria stare de bine,de armonie, stie desigur cat de important e sa ne relaxam si sa apreciem un cadou gratuit in lumea asta,ca cel pe care ni-l faci tu!); tehnica oferita de tine,muzica de fond etc ma ajuta sa ma eliberez de stres realmente,ca si exercitiile de incredere in sine!
    Multa putere de munca iti doresc!

  30. Camelia spune:

    Si la mine functioneaza tehnicile de relaxare.Multumesc pentru tot, si mult succes!

  31. cristi_jbh spune:

    Iti multumesc pentru aceasta tehnica si ca ai ales sa o ne arati si noua beneficiile ei…stiam deja de o tehnica foarte buna de relaxare ( shultz) dar asta merge si mai bine ca e audio si avantaj noi ca daca chiar avem vointa, putem sa ne rupem din timp intr.o zi insorita si sa tragem o fuga pana in mijlocu naturii cu castile pe urechi:D .La mai multe articole de calitate si…Sanatate ca.i mai buna decat toate…!!!!

  32. miki spune:

    Amuzant totul per total. Mie -mi trebuie relaxare? De ce? Traiesc intr-un tumult si fosnet al naturii trezite la viata. poetic,nu?Dimineata incepe freamatul linistit al celor 30-34 de ciini adunati cu truda de nebunele (vreau sa spun de batrinele iubitoare de ANIMALE din zona, care inunda cartierul cu trilurile lor de Hau-hau,fiecare masina care pleaca la servici(gindirea pozitiva ma face sa ma gindesc la o mare familie(astia sunt cainii) care te conduc de "la revedere"cind pleci la servici. Timpul trece rapid,nu ca-n meditatie, si la primele ore,imediat dupa caini,dupa 12, 12.30 , ies la aer si lumina tembelutii, mindrii flocai ai cartierului care dau ture prin zona (departe de lumea… normala si politie in trafic) cu motorele lor la 10.000 rotatii. Afara-i cald,si,chiar cu geamul inchis tot ii mai auzi mai tare decit muzica din metoda de relaxare. Si totusi eu sunt calm,si totusi exista iubire.
    De ce? Pt.ca stiu cu siguranta ca se poate si mai rau! Spor in continuare.

  33. camelia spune:

    Am folosit tehnica de relaxare, chiar functioneaza, mai greu la faza cu norul,…mai incerc.
    Multumesc!

  34. Mariana spune:

    Multumiri pentru exercițiu,am reușit să mă detașez aproape în totalitate de gînduri,probleme. Acest exercițiu nu este unul destinat doar relaxării,ci și a cunoașterii mai profunde a propriului corp și suflet.Mulțumiri încă o dată!!!

  35. mica spune:

    Multumesc pentru aceasta tehnica, chiar aveam nevoie de asa relaxare.Promit sa o folosesc cat mai des, cu siguranta ma va ajuta!

  36. diana spune:

    Cu somnul am probleme doar cand iubesc toxic, in rest dorm foarte mult si la comanda, dar mi-am dat seama si de ce, pentru ca acum citesc cartea Andreei Papp – Stiulul tau pentru femeia care vrea rezultate. Explicatia este urmatoarea, cand eram mica eram obligata de tata sa dorm, chiar si batuta, ca altfel nu reusea sa ma convinga, iar mama imi spunea ca o sa regret eu vremurile astea ca o sa ma fac mare, o sa vreau sa dorm si nu o sa am timp, asa ca de acum voi dormi maxim 8 ore pe zi si voi face lucruri mai importante pentru viata mea, cum ar fi mai mult sport – asta este pastila mea clar. Multumesc pentru tot!

  37. Ionut spune:

    Unde se poate gasi aceasta inregistrare audio ca eu personal nu vad vreun link de download pe aceasta pagina?

  38. Alexandra spune:

    Buna, mi se pare asa tentanta tehnica asta, dar nu gasesc deloc niciun link nimic pentru materialul propriu-zis.

  39. Dana Avel spune:

    Multumesc mult pentru exercitiul de relaxare pe care mi l-ai trimis. In timpurile noastre de stimulare supra incarcata e nevoie sa reusim sa ne deconectam si sa invatam sa aducem linistea si pacea in sufletele noastre. Ceea ce e destul de dificil pt ca nu prea stim ce sa facem cu mintile noastre. Ne incarcam la maxim si nu reusim sa ne destindem . Cred ca daca ajungi sa te preocupe cu adevarat starea ta mentala si emotionala ajungi sa intelegi cum functionezi si doar asa poti repara ceva inauntrul tau. E vorba de autocunoastere si nu zice nimeni ca ar fi un lucru facil,dar cred ca este singurul mod de a aduce cu adevarat echilibrul in vietile noastre

  40. Marius spune:

    Am facut exercitul mi sa parut interesant sa fiu relaxat faza cea mai amuzanta in timp ce faceam exercitul de la tine.
    Parte la care am nevoie de un raspuns e in felul urmator : am simtit o stare de bine si de detasa re pana aici totul ok faza tare a venit abia atunci cand mi-am pus intrebare unde e stresul meu findca "nu mi se pare normal sa dau recal "
    si in schimb sa constat ca nu am acces la starea mea de stres deci unde e stresul meu? nu il mai am !!

    Multumesc Marius

  41. Petruta spune:

    Multumesc ptr. cadoul trimis .Metoda de relaxare functioneaza.Imi place cum gandesti,felul in care incerci sa ajuti oamenii.orice articol ai pe mine ma intereseaza vreau sa invat cat mai multe.BAFTA

  42. Gabriela spune:

    Buna Marius! Te rog frumos sa-mi trimiti si mie exercitiul. Ca eu nu gasesc nici un link. Iti multumesc!

  43. Vali spune:

    Salut,

    Imi poti trimite si mie, te rog frumos, fisierul audio ? Nu vad nici un link. Multumesc !

  44. Eric Clapton spune:

    Salut, as fi recunoscator daca mi-ar putea trimite si mie acel fisier audio caci as dorii sa incerc metoda ta de relaxare.
    Multumesc!

  45. dana23 spune:

    ce pot sa-ti spun este o metoda benefica si foarte eficienta am testato si eu mam simtit mult mai linistita si relaxata ati multumesc.nu stiu ce sa mai fac la ce resurse sa mai apelez sa scap de emotile negative ma distrug nu-mi dau voie sa fiu eu …

  46. catalin suba spune:

    Este superb !

  47. pricop ionut spune:

    buna ma numesc pricop ionut si cred ca problemele care leati numarat mai sus cam ma reprezinta o mare problema as avea cu relaxarea tot tinpu sant stresat din cauza banilor ce fac unde lucru sant casatorit am 2 copii iar momentan nu lucru iar datoriile se acumuleaza iar o alta problema as avea teama de a aorbi in public parca toata lumea sta cu ochi pe mine iar mie mi se pare ca ma incurc si nu zic ceva bun inca o intrebare de unde descarc mp3 pentru relaxare va multumesc

  48. Delia spune:

    A functionat chiar foarte bine. Era sa adorm si sa cad de pe scaun 🙂

  49. tanarulrm spune:

    A fost super, super tare încât la sfârșit nu doream să mă mișc și am simțit cum corpul meu emană o energie puternică.

  50. Basu Ioan spune:

    Buna dimineata. Multumesc pentru tehnica de relaxare, am sa o verific, oricum cred ca va da rezultate. Eu pe chind eram in liceu foloseam tehnica de relaxare a lui Schultz, obtineam rezultate foarte bune. Cineva chiar a pomenit de ea intr-un comentariu. Suntem in epoca vitezei si suntem mai interesati de ceea ce ne inconjoara dechit de noi, uitam ca si trupul si mintea si sufletul au nevoile lor, au nevoie de un timp acordat si lor , deci de atentie acordata si lor. Chind vom sti sa le acordam si lor atentia necesara, vom fi mai sanatosi, mai putin stresati si ne va merge mai bine.
    CONCLUZIE: Opreste-te pentru chiteva minute in dreptul tau si vezi cum stai cu – sanatatea, mintea, sufletul, chit la suta in si din tine este draoste, ura, iertare. Dragostea si iertarea aduce "sanatate" celor trei elemente, ura si neiertarea, – stres si boala. Analizeaza-te si vezi de care parte a barierei esti. Wekeend minunat si binecuvintat.

  51. Selena spune:

    Este asemanatoare cu o metoda de relaxare de la yoga, pe care am practicat-o cu muuulti ani in urma. Este eficienta, m-a calmat. Nu mi-a reusit chiar total, am mai cascat cate un ochi sa vad cat mai tine, dar TOTUL SE REZOLVA CU CALM SI INCREDERE! Cand imi recomanzi sa o aplic? Dimineata nu, ca sunt plina de energie. Seara citesc, dar daca ma relaxez prea mult, adorm. Acum a fost un caz fericit, ca am putut asculta exercitiul. Multumesc mult si O ZI FOARTE BUNA!

  52. iulia spune:

    esti genial

  53. Ele na spune:

    Multumesc.Am reusit sa pun putin in practica ,nu prea reusesc din prima ,dar nu renunt .Voi lucra in continuare .Multumesc

  54. Paul spune:

    Namaste.

  55. florin spune:

    tehnica cu respiratia da roade dar eu am oproblema cu rabdarea am incercat mai multe tehnici dar nu am rabdare sa apara rezultatele si incerc o alta metoda nu am rabdare si incerc alta si sunt foarte constient ca nu fac bine tot schimband metodele fara sa apara rezultatele.nu fumez;nu consum alcool ;nu beau cafea in schimb mananc dulciuri in fiecare zi.

  56. Iulian spune:

    Am intrat pe site-ul tau pentru ca voiam sa fac o comparatie si sa completez eventual ceea ce stiam deja. Imi place, iar exercitiul de relaxare e bine conceput. Sufar si eu de una din bolile societatii actuale. Vreau sa fac multe, dar timpul nu-mi permite intotdeauna. Sper sa ma pot implica mai mult

  57. Alena spune:

    Interesant. Eu m-am obisnuit sa ma relaxez in aceleasi conditii descrise de tine in articol, doar ca ma vad cu ochii mintii inconjurata de o lumina aurie care ma relaxeaza si imi imbunatateste functiile vitale. Practic aceasta metoda si cu ochii deschisi atunci cand simt in jurul meu persoane cu energie negativa. Am inceput acum multi ani cand, din cauza unei traume, m-am vazut "dinafara". De ceva timp experimentez "transmiterea" acestei lumini celor dragi si a inceput sa functioneze.
    Multumesc pentru articole

  58. Laura spune:

    Apreciez foarte mult articolele tale.
    Iti multumesc!
    Am gasit acest articol despre relaxare la putin timp dupa ce m-am abonat (sau inscris) la NLP Mania, deoarece am cautat prin articolele mai vechi postate de tine. Sunt foarte multe mai mult decat interesante dar n-am apucat sa le citesc pe toate.
    Eu chiar imi doresc sa meditez cu adevarat!

  59. ROMICA spune:

    Cred ca acest exercitiu este foarte bun dupa ce ai venit de la ora de masaj iar vocea nu cred ca este potrivita ,ar trebui o voce feminina ,suava .Muzica este bine aleasa

  60. loredana spune:

    am citit articolulu, dar nu reusesc sa ascult.nu se deschide.

  61. mateescu eleonora spune:

    va multumesc ca existati!este foarte interesant tot ce postati!

  62. MARIA spune:

    Iti multumesc fffff mult ! A fost atat de minunat ! Iti multumesc ca existi!

  63. valentina spune:

    Vă mulțumesc din tot sufletul pentru tot ce mi-ați trimis! Dumnezeu să vă binecuvînteze!

  64. valentina spune:

    Îndrăznesc să vă rog, să mă ajutați să mă las de fumat. Sunt sigură că voi reuși cu sprijinul d-voastră. Vă mulțumesc anticipat!

  65. Marin Codrut spune:

    Buna seara,domnule Marius Simion! Exercitiul acesta pe care mi l-ai propus este foarte relaxant am simtit o totala relaxare a corpului. Cu toata stima si respectul, Marin Codrut!

  66. Nela spune:

    Multumesc pentru exercitiul de relaxare. Am o problema la descarcarea lui. Nu se deschide cand vreau sa-l vizualizez.

  67. Angelica spune:

    Esti extraordinar! Chiar aveam nevoie de asta ACUM. Dar cum nimic nu-i intamplator iti pot spune doar "multumesc!" Astept cu drag si altceva.

  68. maria spune:

    iti multumesc pentru exercitiu de relaxare, a venit exact la timpul potrivit . Mersi

  69. mara spune:

    eu gandesc mai tot timpul pozitiv doar ca gandirea pozitiva nu rezolva intotdeauna problemele si atunci ma framant sa le rezolv eu numai ca nu-mi ajunge timpul .mai tot timpul sunt in criza de timp si atunci intervine stresul pt ca nu reusesc sa termin ce mi-am propus.uneori spun ca ar trebui sa am doua zile consecitive si o noapte.tehnica de relaxare e buna doar ca eu fiind incepatoare nu reusesc sa ma concentrez asupra comensilor mai bine spus nu reusesc sa simt comenzile dar o sa mai incerc

  70. cristina spune:

    super tare

  71. ... spune:

    Multumesc pentru tehnica, chiar m-a ajutat sa ma relaxez!

  72. carmen spune:

    Va multumesc.
    Este un exercitiu care trebuie aplicat zilnic pt. a evita depresia,gandirea negativa.
    Functioneaza perfect.

  73. Lola spune:

    Este Extraordinara aceasta metoda de relaxare. Am mai folosit metode prin meditatie, dar parca aceasata este mult mai profunda, chiar simti cum te relaxezi. Intr-adevar te simti ca un fulg de nea si plutesti pe cele mai inalte culmi. La un momend dat , parca esti doar un punct minuscul in tot Universul. Astept continuarea, un nou articol. Multumesc, Marius pentru toate articolele tale.

  74. Horia George Anghel spune:

    Bun exercitiu care dovedeste din nou ca poti sa folosesti mintea golita spre binele corpului si sufletului!

  75. FLORIN spune:

    Medota de relaxare este f buna am mai multe metode dar asta sa dovedit fiind cea mai buna pentru cine nu o intelege e bine sa o practice mai mul si o sa vada rezultatele.Multumesc pentru articol!

  76. peter laura spune:

    Buna Marius, m-a ajutat foarte mult mp3-ul cu relaxarea. De 3 saptamani ascult zilnic inregistrarea si de fiecare data constat senzatii noi.Singura problema este ca nu-mi ajung 15 minute de relaxare pe zi , vreau 30. Nu ai putea face un mp3 de relaxare mai lung????Acuma poate crezi ca sunt ca tiganul care dupa ce-i dai ceva tot mai cere.
    Pai cam asa si e . Adevarul este ca am fost diagnosticata de un psihoterapeut cu anxietate dar nu prea m-a invatat sa ma relaxez. Doar mp3-ul tau si-a facut treaba.Merci mult.

  77. Baciu Veronica spune:

    Buna, Marius !Am incercat tehnica de relaxare si iata ce pot sa-ti spun :desi nu am reusit in mod continuu sa ma concentrez pe fiecare segment al corpului si nu prea reuseam sa-mi imaginez masajul ,totusi a mers!Cel mai usor si mai clar mi-am simtit palmele si ochii ,buzele ,obrajii ,mai greu cu gatul ,zona pieptului …in sfarsit ,nici senzatia de plutire nu mi-a reusit perfect ,dar stiu ca nu am exercitiu ,n-am rabdare cu mine si pentru ca nu am nici timp foarte mult(o alta problema!!)vreau dintr-o data ceva miraculos.Cu toate astea, efectele benefice s-au simtit :mintea mai clara ,senzatia de greutate a capului a disparut ,chiar m-am speriat ca mi-am pierdut tavalugul gandurilor pe care le framantam permanent in minte ,ma simteam deposedata si putin dezorientata . Dar problemele mele sunt mult mai multe …

  78. paul spune:

    schultz, savasana sau cum dorim s-o denumim beneficiile relaxarii depind de puterea de concentrare .
    o tehnica de concentrare pentru eliminarea gandurilor parazite m-ar interesa foarte mult in acest stadiu
    va multumesc,
    sunt atent la ce mai scrieti
    paul

  79. Florentina Disaga spune:

    Sunt novice in tehnicile astea de relaxare si sincera sa fiu eram usor sceptica.Imi este greu sa ma deconectez inca total,insa am reusit sa simt un soi de relaxare in timpul exercitiului.Problema mare ,de fapt una din ele este perseverenta,imi pierd tare rapid motivatia. Sper sa invat sa starui in lucrurile care imi fac bine.
    Multumesc frumos pt ce faci aici.

  80. gabriela spune:

    deocamdata nimic… dar mai incerc,.. e cam greu…

  81. ana spune:

    interesanta tehnica, felicitari!!!

  82. eugenia spune:

    interesant ….

  83. ramona spune:

    multumesc, am reusit sa ma relaxez in totalitate, m-am simtit exact ca dupa un masaj relaxant adevarat!!

  84. Maria spune:

    Multumsc frumos pentru articole. Exercitiul de relaxare si-a atins scopul, daca plutind am zambit continuu.
    Nu am inteles de ce ex. este inregistrat de doua ori…am ascultat pana la capat, dar parca asteptam ceva nou…macar la sfarsit. Oricum este inaltator, sa invat sa acord momente de liniste constienta corpului meu. Maria

  85. dora spune:

    A fost foarte interesanta experienta. Desi la inceput nu m-am putut deconecta, am reusi sa ma relaxez si sa ma calmez.

  86. iulia spune:

    Multumesc mult, Chiar functioneaza.

  87. camelia spune:

    A functionat perfect, nu credeam ca voi reusi, dar a fost chiar simplu. In prima parte am simtit un fel de vibratii la nivelul palmelor, dat ulterior m-am relaxat complet si parca parasisem lumea aceasta. Multimesc!

  88. Giuliano spune:

    Am incercat acum si este super, am cascat de vreo 25 ori cu lacrimi,semn de relaxare,la un moment dat era sa adorm nu-mi mai puteam tine capul pe umeri.Cred ca este o "cheita "rasucita in subconstient care duce la starea asta de bine! P.S. este super ok fundal,voce,ideea in sine…bravo si multumesc!

  89. iulia spune:

    Multumesc mult.Foarte bun exercitiul, chiar ma ajuta foarte mult.

  90. butuza maria spune:

    super tare da mai am nevoie sa mai experimentez metoda cel mai bine mi sau relaxat miinile si umeri multumesc o sa mai exersez pina obtin rezultate

  91. Irina spune:

    Am ascultat mp3-ul ci tehica de relaxare, la birou, cu ochii deschisi bineinteles :); e foarte bun pentru relaxare cerebrala , simteam undele chiar si cu volumul audio la minim . cred ca intr-un spatiu protejat e si mai eficient.

  92. Irina spune:

    Este un exercitiu foarte bun! M-am relaxat complet!
    Insa pentru ca nu am facut niciodata vreun exercitiu de relaxare sau de meditatie, la 8 minute deja nu mai aveam stare. Imi dau seama ca nu sunt o persoana relaxata ;))) Ma gandesc ca ar trebui sa incep cu mai putine minute, si apoi sa cresc.
    Multumesc mult Marius!

  93. Ana-Maria spune:

    Mai are cineva exercitiul de relaxare postat aici?
    Multumesc!

  94. Emanuela spune:

    Buna,

    Eu nu reusesc sa descarc mp3 cu tehnica de relaxare. Oare ma poti ajuta?

    Mersi anticipat

    1. Silviu spune:

      am gasit eu ceva pe youtube daca te intereseaza. cica e tot de la ei: https://www.youtube.com/watch?v=pIUY4lG_BAk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *