4550 vizualizări

Cele 15 principii ale Revolutiei Interioare

Orice Revolutie se bazeaza pe instaurarea unei noi ordini. Iti trimit acum acest prim manifest care exprima idealurile noastre despre noua psihologie.

Te rog sa le citesti cu atentie si sa imi spui ce parere ai despre ele.  In zilele urmatoare o sa revin cu explicatii detaliate ale acestor principii care ne-au ghidat pe noi pe calea dezvoltarii personale.

Am ajuns la concluzia ca pentru a putea sa produci schimbari profunde sau sa ajuti pe cineva sa se schimbe, ai nevoie sa te ghidezi dupa aceste principii.

Cele 16 principii ale Revolutiei Interioare

Principiul 1: Nimic din ce se intampla in psihicul nostru nu e fara rost – totul are o intentie pozitiva pentru noi!

Nicio problema emotionala nu vine ca un rau in viata noastra, ci ne atrage atentia asupra schimbarilor necesare.

 Principiul 2: Obiectivele tale se vor indeplini automat daca te preocupi mai mult de evolutie decat de obiective

E ca si cand mergi cu masina pe o sosea si treci pe langa arborii plantati pe marginea drumului. Daca te concentrezi la un pom, vei reusi sa ajungi la el, dar daca te concentrezi la drumul tau, vei atinge in miscarea ta absolut toate obiectivele dorite.

Principiul 3: Orice sistem poate sa fie replicat la un nivel superior sau inferior

Poti sa transformi mai bine orice problema la tine cand intelegi ca exista ceva superior acestor probleme si ceva inferior lor.

Orice problema face parte dintr-un sistem, nu este singura si cand e rezolvata o sa imbunatateasca intreaga ta personalitate.  

Principiul 4:  Ratiunea e limitata, emotiile sunt importante si te ajuta

Societatea acutala a plusat mai mult decat e cazul pe avantajele ratiunii si logicii si ale inteligentei cognitive in defavoarea inteligentei emotionale si a dezvoltarii si echilibrarii emotiilor.

Revenirea la emotii este sansa de reusita.  

Principiul 5:  Nicio emotie nu e negativa – ea e perceputa asa pentru ca eu inca sunt slab si nu pot sa o controlez

Emotiile sunt un combustibil, pe care uneori nu avem capacitatea sa il controlam, si atunci ne dau pe spate din cauza ca sunt mai puternice decat putem noi duce.

Scopul e sa sporim capacitatea noastra de control, stabilitatea noastra interioara, nu sa scapam de emotii negative.

O emotie o percep ca negativa doar cand depaseste puterea mea de a o gestiona. Daca scap de emotie, puterea mea de gestiune ramane tot mica si eu nu evoluez.

Dar cand am ca scop amplificarea puterii interioare, emotia poate sa fie oricat de mare pentru ca eu asa imi dezvolt si capacitatea de autocontrol, si puterea interioara. 

Principiul 6: Efectul masei critice

Nu exista solutii magice  care sa functioneze peste noapte. E nevoie sa se produca o „masa critica” prin repetare.

Doar cand subconstientul a ajuns la un grad de saturatie cu o anume informatie, o sa foloseasca acea informatie ca sa produca o schimbare in viata ta. 

Principiul 7: Orice schimbare in mine se resfrange mai devreme sau mai tarziu si asupra societatii

Dezvoltarea cea mai rapida o au oamenii care cauta nivelul urmator, care nu se gandesc la propria persoana ca fiind capat de drum.

Cand mintea ta vede si impactul social al transformarii tale, subconstientul castiga si mai multa motivatie sa te ajute in ceea ce iti propui.

Altruismul face parte din noi si daca actionam avand in minte aceasta atitudine de altruism, activam mai eficient puterea noastra interioara.

  Principiul 8: Teama de vorbit in public tine de autocritica mai mult decat de critica altora 

Rezolvarea fricii de a vorbi in public vine atunci cand eu ma accept complet pe mine, asa cum sunt, cu greseli si cu esecuri.

Dupa ce eu m-am acceptat pe mine, nu ma mai intereseaza daca altcineva ma va accepta sau ma va critica. Ca sa ma accept pe mine, primul pas este sa imi iert eu mie propriile greseli.

Principiul 9: Usor sau dificil (cum ies din zona de confort)

Lucrurile simple de facut deja le-ai facut si te-au adus unde esti acum. De aici inainte doar lucrurile dificil de facut sunt cele care conteaza pentru evolutia ta.

 Principiul 10: Principiul reintoarcerii acasa

Tot timpul pe calea evolutiei noastre ne vom intoarce in locurile de unde am plecat, dar pe un alt nivel de dezvoltare.

Dupa ce depasim o etapa, o sa ajungem sa ii invatam pe altii sa depaseasca acea etapa. Acum ne intoarcem la acea etapa din postura de invatatori, nu de elevi.

Principiul 11: Principiul neintoarcerii (involutiei)

Niciodata nu poti reveni pe acelasi nivel de unde ai plecat decat asumandu-ti suferinta pentru prostia ta.

Multa lume cere „vreau sa fie lucrurile exact asa cum au fost in trecut” fara sa inteleaga ca asa ceva e imposibil, doar evolutia e singura cale posibila in viata.

Principiul 12: Panorama sociala – ceea ce ai in minte, aceea esti

Mintea noastra e populata de ingeri sau monstri care au pentru noi mesaje de putere sau de sabotare. Ce „personaje” sunt in mintea ta, acelea o sa iti influenteze gandirea.

Daca privesti un film, absorbi mental mintea personajului din film si o parte din tine incepe sa gandeasca cu principiile acelui personaj. Ai grija cu cine iti populezi mintea.

Principiul 13: Asumarea responsabilitatii pentru ce nu functioneaza

Doar un om superior cauta sa isi asume vina pentru esec. Oamenii inferiori sunt cei care pun esecul in seama cauzelor exterioare pe care nu pot sa le modifice.

Omul superior vrea ca el sa fie sursa esecului, deoarece stie ca el se poate transforma, iar cauzele exterioare nu le va transforma asa de repede cum se transforma pe el. 

Principiul 14: Intrebarea cea mai importanta este: „Cine sunt eu, daca eu am o minte, deci nu sunt mintea?”

Cand stii  in mod corect ce esti si ce nu esti, poti mult mai usor sa produci schimbarile interioare. Cand crezi in mod gresit ca tu esti mintea, iti va fi imposibil sa modifici mintea.

Cand crezi ca tu esti emotiile tale, iti va fi imposibil sa modifici emotiile. Putem modifica ceva ce e al nostru (mintea, emotiile), dar nu ne putem modifica Eul nostru pentru ca nu am mai fi noi insine si am innebuni.

Principiul 15: Cand decid ce emotie sa am sunt cu adevarat liber

Cand emotiile mele sunt conditionate de cei din jur, de intamplari, de situatii de viata, eu sunt sclavul intamplarilor si nu sunt cu adevarat liber.

Doar cand eu aleg si decid ce emotie sa am sunt cu adevarat stapanul propriei vieti. O viata in care situatiile sa decida pentru mine este o viata de sclav. 

Scrie-mi mai jos un comentariu si spune-mi care principiu este cel mai important pentru tine, pe care ai vrea sa il explic mai detaliat.

Cu drag,

Marius Simion

Marius Simion

Sunt fondatorul proiectului NLP Mania, cel mai cunoscut blog de Dezvoltare Personală prin Programare Neuro-Lingvistică din România. Sunt Master Trainer NLP, Coach WingWave, Trainer și Autor de programe de dezvoltare personală.

TRIMITE-MI UN EMAIL

Mesajul tău a fost trimis cu succes.

A apărut o eroare, reincearca...

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *