17060 vizualizări
Tiparele emotionale feminine
Dupa ce am tinut tabara de Relatii de Cuplu in august, in Grecia, vorbeam cu Simona, sotia mea si imi zicea ca am povestit foarte detaliat despre orgasmul feminin si metodele de a atinge toate tipurile de orgasm. Ne amuzam amandoi ca inteleg atat de bine psihologia si nevoile feminine tot asa cum le inteleg pe cele masculine.
Imi dau seama cat de mult m-a ajutat sa folosesc NLP-ul si sa pot sa intru in mintea si emotiile altor persoane, sa inteleg „din interior” cum gandesc oamenii, nu doar in teorie.
Asa ca azi o sa iti povestesc aproape tot ce stiu despre blocajele emotionale ale femeii.
Cum evolueaza diferit psihologia feminina
Pentru voi femeile e mai usor sa va maturizati emotional. Biologia va ajuta. Momentul aparitiei menstruatiei era la vechile popoare un moment de sarbatoare, cand fetita devenea femeie. Apoi a venit religia si a pervertit aceasta maturizare si a pus pe piedestal inocenta fetitei in defavoarea frumusetii naturale a femeii.
Daca psihologia femeii e sustinuta de propria biologie sa se maturizeze, la noi barbatii, e invers. Nu exista ceva ce ne ajuta biologic sa ne maturizam, sa stim ca „am devenit barbati”.
Asa ca societatea a inventat asa numitele „ritualuri de trecere” pe care le aveau toate civilizatiile vechi si care faceau trecerea psihologica a baiatului spre rolul de barbat si asumarea de responsabilitati mature.
Dar asta o sa iti povestesc cu alta ocazie. Acum acele ritualuri sunt pierdute cam de 2-300 de ani si asta isi spune cuvantul in psihologia masculina.
La femei procesul de maturizare ar trebui sa vina de la sine. Si asa s-ar intampla daca nu tot societatea ar bloca acest proces.
Atunci cand psihologia femeii ramane la nivel de „fetita” e din cauza ca tot sistemul social „pedepseste” moral transformarea fetitei in femeie si o asociaza cu pierderea inocentei in favoarea unei vieti centrata in jurul sexualitatii.
Ceea ce imi pare o idee extrem de perversa. Pe de o parte noi existam ca societate datorita sexualitatii, pe de alta parte societatea pedepseste femeia care isi accepta feminitatea si sexualitatea.
E ceva acceptabil ca un barbat sa spuna ca ii place sexul dar cand o femeie spune acelasi lucru, e ceva dubios si lumea o priveste de sus.
Sistemul complet: baiat-barbat si fetita-femeie
Daca iti amintesti articolul de saptamana trecuta cand am explicat diferentele dintre baiat si barbat, am vorbit de un sistem complet.
Sistemul zice ca iubirea are doua niveluri in functie de tiparul de personalitate la care te afli.
Daca esti inca in zona de „baiat” , „fetita” atunci iubirea este de fapt atasament, este dependenta emotionala.
Dependenta emotionala e tradusa prin „eu iti ofer, deci vreau ceva in schimb de la tine”.
Apoi, dupa o perioada de maturizare si vindecare emotionala, vorbim de o crestere la nivel de „barbat” si „femeie”.
Pe acel nivel matur emotional, iubirea nu este atasament si nici dependenta emotionala ci este o emotie profunda, unica in felul in care o simti.
Formula acelei emotii de iubire neconditionata este ceva de genul „eu iti ofer, indiferent de ceea ce faci tu”.
Cat timp un om este imatur emotional e ca si cand are niste rani. Imagineaza-ti un sac care are o gaura. Oricat ai pune in acel sac, tot se va scurge prin aceea rana, prin aceea gaura. Astfel ca emotional, acel om imatur, nu se satura niciodata sa primeasca. Este tot timpul centrat pe cat de multa atentie, iubire, afectiune poate sa primeasca de la partener. Asta e poate cel mai clar indiciu care vorbeste despre imaturitatea emotionala.
Cand ai senzatia ca tot universul ar trebui sa iti faca tie pe plac, ca tu meriti orice, ca toti cei din jur sunt acolo ca sa te iubeasca pe tine, atunci esti imatur emotional. Atunci vorbim de tiparul baiat-fetita si nu de cel barbat-femeie.
In momentul de maturizare emotionala e ca si cand ai cusut gaura la sacul in care tot puneai grau si nu se mai umplea niciodata. Acum ca te-ai vindecat emotional, aceea gaura s-a vindecat si ea iar sacul e plin. Atat de plin incat da pe dinafara.
Datorita acestui lucru, o persoana care iubeste simte ca are de oferit si nu vrea nimic in schimb. Vrea doar sa fie lasata sa ofere. Dar acest nivel de dezvoltare personala e rar.
As putea zice ca cei mai multi oameni pe care ii intalnesc sunt la nivel de „fetita” si „baiat” din punct de vedere al iubirii lor.
Cum gandeste o „fetita” si un „baiat”
Ca o caracteristica generala pentru amandoi, fetita si baiatul (nu conteaza varsta biologica, ci doar maturizarea emotionala) sunt interesati sa primeasca atentie si iubire.
Nevoia principala este sa fie acceptati asa cum sunt. Cand esti inca ranit emotional esti in cautarea unei persoane care sa nu te raneasca.
Problema majora este faptul ca „fetita” (te-ai prins ca atunci cand spun „fetita” e vorba de imaturitatea emotionala, nu de varsta biologica) cere sa fie acceptata si iubita, dar ea insasi nu se iubeste si nu se accepta asa cum este. Ar vrea sa fie altfel, ar vrea sa arate altfel, ar vrea sa fie diferita de ceea ce este.
Citeste mai departe despre psihologia „fetitei”.
Psihologia Fetitei
Scopul fetitei este sa isi gaseasca acel partener care sa o accepte asa cum este. Sa simta ca este iubita neconditionat. Fetita nu se iubeste pe sine si vrea sa te seduca ca sa o iubesti tu asa cum este.
Cand cineva din exterior o iubeste asa cum este ea se simte validata si isi spune „inseamna ca totusi merit sa fiu iubita din moment ce el ma iubeste”. Iubirea ei de sine e dependenta de prezenta unui barbat (de fapt „baiat”) care o valideaza.
Din pacate nu isi da seama ca ceea ce face ea este o compensare a lipsei de stima de sine, de iubire de sine cu care se confrunta.
Ea crede ca ceva nu este in regula la ea. Se simte pe jumatate femeie dar isi ascunde asta.
De cele mai multe ori nu e multumita cu felul in care arata. Daca are sanii mici o sa vrea sani mari, daca are sani mari o sa ii ascunda sa para mai mici. Daca are parul cret o sa ii placa parul drept, daca are parul negru o sa il vrea blond, etc.
Tot acest mod de a cauta altceva vorbeste despre o nemultumire care isi are locul in interiorul ei.
Fetita refuza maturizarea si trecerea la „femeie” pentru ca a auzit povesti despre femei si nu a vazut multe femei fericite.
Asa ca prefera rolul de copil. Acest rol de copil (fetita) ii asigura o perioada extinsa de libertate, fara responsabilitati.
Problema e ca biologia ei o impinge de la spate si devine femeie in timp ce psihologic e inca fetita.
Apar conflictele interioare, un teren foarte fertil pentru autoinvinovatire
Sunt foarte multe femei care nu reusesc sa aiba orgasm. Iar acele femei cu care am lucrat pe tema asta vin din familii in care s-au strecurat idei religioase.
Majoritatea simt repulsie fata de propriul corp. Nu il pot accepta. Nu isi pot accepta dorinta de placere si sexualitate. Considera ca ceva e in neregula cu ele.
Psihologia fetitei spune ca nu ea este responsabila de propria placere ci un barbat. E ca si cand ea isi pastreaza inocenta si doar barbatul e cel care se ocupa de lucrurile „vulgare” si „murdare”.
De cele mai multe ori fetita refuza sexualitatea sau se foloseste de sexualitate pentru a pastra pe acel barbat care o accepta cat de cat.
Dar asta nu e feminitate si nu e relatie, e comert cu sexualitate si emotii.
Femeia matura se bucura de sexualitate si nu isi ascunde nevoile. Femeia face sex pentru placerea de a face sex. Pe cand fetita face sex pentru ca asta ii rezolva niste nevoi ori emotionale ori relationale.
Sexualitatea este criteriul principal care arata cand cineva e fetita sau femeie.
Pentru fetita tot ce tine de sexualitate are alta valoare decat placerea sexualitatii.
Pentru fetita sexualitatea este despre „cucerire”. Prin sexualitate ea iti arata ca e valoroasa pentru tine si ca ai nevoie de ea. Ei nu ii pasa atat de mult sa simta placerea orgasmului cat sa ii demonstreze barbatului (baiatului) ca e indispensabila si ca are nevoie de ea in viata lui.
Placerea orgasmului nu o motiveaza pentru ca nu isi traieste sexualitatea ca o femeie. Pur si simplu nu este complet prezenta acolo, e cu mintea la scopul ei. Asa ca corpul ei nu e complet relaxat in timpul actului sexual.
Deseori se exprima legat de sexualitate ca si cand este folosita si ca si cand se plictiseste si asteapta ca barbatul (baiatul) sa termine mai repede.
O caracteristica pe care o vei vedea la fetita este faptul ca e foarte timida. Se inhiba cand cineva vede femeia din ea. Fetita prefera sa fie admirata pentru orice altceva dar nu pentru sexualitatea si senzualitatea ei. Considera ca nimeni nu poate sa vada femeia din ea, ca si cand devine invizibila cand iasa pe strada.
De unde apar blocajele
Toate aceste blocaje provin din faptul ca in copilarie nu a fost lasata sa se maturizeze. Sursa blocajului este familia. Mama a fost cea care i-a spus cat de periculos este sa devina femeie si ca mai bine e sa ramana fetita, inocenta. Mama i-a atras atentia ca barbatii vor sa o foloseasca si ea a intuit ca e ceva legat de sexualitate.
Apoi la varsta de 3-4 ani a trecut prin complexul Oedipian cand era indragostita de tata. La aceasta varsta fetita are nevoie sa simta ca este acceptata de tata, sa nu se simta indepartata. Acela e momentul in care se construieste baza pentru increderea ei in sine ca femeie.
Dar rolul tatalui nu s-a terminat. Cand fetita a crescut, tatal sufera ca ea se maturizeaza. Isi arata atasamentul fata de fetita si nu accepta ca ea a devenit femeie.
Iar fetita isi promite sa nu il faca pe tata sa sufere asa ca isi pastreaza atitudinea de fetita. Isi cauta un partener care sa semene cu tatal, iar in relatia cu acel partener isi va demonstra faptul ca este inca „fetita tatalui”.
Structura ei psihologica o sa fie de fetita rasfatata, care considera ca toate i se cuvin si nu isi asuma cu adevarat maturizarea.
Fetita isi marcheaza teritoriul si este geloasa
In plan social fetita vrea ca celelalte fetite sa stie despre relatia ei cu cel pe care ea il considera demn de ea. Asa ca isi exprima gelozia si se simta iubita cand partenerul e si el gelos. Crede ca daca nu exista gelozie nu exista nici iubire, ceea ce este exact opusul iubirii.
Cand vorbesc cu femei care sunt la nivelul acesta de blocaj emotional le pun o intrebare ca sa imi confirm rapid daca au ramas blocate in rol de fetita sau au vindecat ranile emotionale.
Iti pun si tie aceeasi intrebare.
Cum te simti cand mergi pe strada si se uita un barbat la fundul tau?
Fetita va avea tot timpul o reactie de respingere. Ea se simte validata doar in bratele acelui barbat (baiat) ales de ea si nu poate sa inteleaga ca si ceilalti pot sa se uite la ea ca la o femeie.
Asa cum fetita are un singur tata, tot asa ea are un singur „iubit” iar ceilalti sunt pentru ea niste perversi care o vor doar pentru sex, adica pentru ceva ce pentru ea nu are foarte mare valoare.
In aceasta etapa a discutiei deobicei imi spune suparata „eu vreau sa ma aprecieze pentru realizarile mele, nu pentru corp”.
Si imi arata complet faptul ca blocajul emotional e activ si ca ranile sunt dureroase.
Dorinta de a obtine apreciere pentru realizari este caracteristica barbatului, pentru ca rolul nostru e sa doboram inamicul si sa iesim invingatori, pe cand scopul femeii e sa protejeze cuibul si sa dea nastere generatiilor urmatoare. Asta e din punct de vedere genetic programarea noastra.
Asa ca atunci cand fetita e revoltata ca este vazuta ca femeie, acolo sunt multe conflicte interioare. In primul rand iese in evidenta faptul ca fetita nu isi asuma propria feminitate, ea nu se simte mandra de feminitatea ei, asa ca isi doreste sa fie apreciata pentru calitatile ei masculine de atingere a obiectivelor.
Pentru un barbat obiectivele sunt pe primul plan. Pentru o femeie propria ei feminitate e pe primul plan. In plan secundar fiecare poate sa imprumute de la celalalt caracteristici de care are nevoie. Dar cand le inverseaza, barbatii ajung sa fie mandrii de cum si-au pensat sprancenele si asta sa fie singurul lor obiectiv pe saptamana asta…
Iubirea dependenta a „fetitei”
In relatia de iubire, fetita se indragosteste de o imagine. Ea cauta acel „baiat” care sa il reprezinte cat mai bine pe tatal ei, din punct de vedere al personalitatii, nu neaparat fizic.
Apoi isi proiecteaza asupra lui toate nevoile si considera ca, asa cum facea cand era copila, acel barbat ar trebui sa i le implineasca.
Ii spune chiar „am nevoie de tine” si isi traduce aceasta nevoie ca fiind „iubire”. In realitate este doar dorinta si nevoia de a se folosi de partener.
Dependenta emotionala se vede cel mai bine cand acel baiat nu ii mai acorda atentie. Atunci fetita sufera pentru ca a pierdut ceea ce considera ca i se cuvine.
In doua secunde poate trece de la „iubire” la furie pentru partenerul care nu i-a acordat atentie si afectiune.
Fetita nu intelege ca nu are dreptul asupra unul alt om, ci ca ceea ce iti ofera acel om este un cadou, nu o obligatie. Ea se comporta in relatia de cuplu ca si cum partenerul are datoria sa ii satisfaca nevoile ei emotionale.
Diferente intre fetita si femeie din punct de vedere psihologic
Caracteristica fetitei este teama si refuzul maturizarii ei feminine. Fetita este permanent in cautare de joaca si flirt, ii place sa cucereasca si sa se retraga din jocul pe care ea l-a provocat.
In timp, in urma unui proces continui de vindecare a ranilor, de evolutie personala, fetita intra in proces de transformare si poate deveni femeie.
Dar procesul acesta de transformare inseamna sa iti pui oglinda in fata si sa iti observi toate fricile.
Fetita se sperie de femeia din ea. Ea considera ca daca iubeste ajunge sa fie „proasta” celuilalt, sa fie „folosita” si „umilita”. Ii e teama ca iubirea ii aduce suferinta.
Pentru ca pana acum a suferit cand era lipsita de afectivitate si atentie. Dar nu intelege natura iubirii neconditionate.
Femeia, dupa ce a trecut prin toate procesele de vindecare emotionala, isi da cu adevarat voie sa iubeasca si sa accepte ca e perfecta asa cum este.
O alta caracteristica care face diferenta este frica de imbatranire. La fetita gasesti aceasta frica pe care o ascunde prin toate mijloacele, incercand sa mascheze trecerea timpului, pe cand femeia isi asuma faptul ca timpul trece si se simte impacata cu asta. Trecerea timpului nu pare ca o imbatraneste pe femeie, isi pastreaza aceeasi privire senzuala, feminina, charismatica, vesela si tandra indiferent de varsta.
Pentru fetita, trecerea timpului este o tortura, pe masura ce imbatraneste ea devine mai rigida, mai rece emotional, frica de ziua de maine, de viitor ajunge sa o copleseasca si de multe ori este la un pas de depresie din aceasta cauza. Cu cat trec anii are senzatia ca nu mai are motive sa fie mandra de ea insasi si sa fie fericita.
Psihologia Femeii – vindecarea emotionala
Fetita trece prin suferinta emotionala pentru ca structura ei psihologica este ranita. Ea e ca un vas de portelan, fisurat si fiecare fisura ii produce suferinta. Vindecarea inseamna arderea iar a portelanului si modelarea lui intr-o forma superioara.
Nu merge sa lipesti cu superglue vasul de portelan, pentru ca arata fals.
Asa se intampla si cu o fetita care ar vrea sa para femeie. Arata fals. O vezi ca e super eleganta si rafinata dar stima de sine e transformata in orgoliu.
La un curs, acum cativa ani, o femeie super eleganta ii inhiba cu atitudinea ei de superioritate pe toti ceilalti colegi din grup. Si bineinteles ca nu ma abtin si incep sa le povestesc ce anume inseamna atitudinea asta de aparenta superioritate. Le spun de stima de sine scazuta si de nevoia noastra de compensare, de ranile emotionale, etc.
Si cand ajung sa vorbesc de asta, aceea femeie incepe sa planga. Si spune ca ea se simte fara stima de sine, dar … ca nu e deloc increzuta si orgolioasa.
In acel moment toata sala radea. Biata fata de fapt era super timida si inhibata, fara stima de sine, iar acel orgoliu era doar forma ei de a compensa lipsa ei de incredere. Colegii ii spuneau ca ei o vad super increzuta si „cu nasul pe sus” iar ea era sincer uimita pentru ca nu se vedea deloc asa, ci doar se simtea fara valoare si ii era rusine sa vorbeasca ca sa nu greseasca.
Ti-am dat exemplul acesta doar ca sa vezi cat de diferite sunt perceptiile noastre despre ceilalti.
Femeia echilibrata emotional a trecut prin procesul asta de maturizare si a ajuns la aceea stima de sine in care nu mai judeca oamenii.
Din punct de vedere al emotiilor, ea este independenta. Partenerul ii aduce un plus in viata, dar nu depinde de el ca sa se simta bine, sa se simta fericita.
Stie ca, in primul rand, ea este femeie, apoi este mama, om de afaceri, medic, etc. Asa ca isi traieste si isi accepta tot ceea ce tine de feminitate.
Se simte mandra de admiratia celor din jur, nu isi ascunde feminitatea si nu se simte inhibata. Isi traieste bucuria de a fi femeie din toate punctele de vedere.
Femeia poate sa iubeasca fara sa astepte sa fie iubita. Pentru ea iubirea este ceva ce are de oferit, nu ceva ce are de primit. Ea e un om fericit, traieste in acord cu ea insasi, nu e in conflict interior.
De unde provin conflictele interioare
Cele mai multe conflicte provin din faptul ca suntem invatati de catre religie ca nu suntem buni asa cum suntem si ca ar trebui sa fim altfel.
Suntem invatati sa ne reprimam dorintele, sa ne autoinvinovatim pentru tot ceea ce e uman in noi, asa ca asta da nastere unor frustrari si conflicte, unei lupte interioare.
Conflictele cele mai frecvente sunt de natura sexuala. Cand dorintele tale sexuale sunt blocate de ceea ce ti-a spus mama, bunica, scoala, societatea, etc, atunci apar ganduri ca ceva nu e in regula cu tine.
Si societatea iti spune ca nu trebuie sa te bucuri de sexualitatea ta ca femeie. Pe cand corpul tau iti spune ca are nevoia asta.
Atunci cand corpul e in conflict cu programele mentale invatate, apar blocaje care te fac sa te simti nesigur pe tine, sa simti ca nu ai o directie.
Blocajele si conflictele interioare, ranile din copilarie, toate astea iti consuma energia.
Atunci cand treci prin aceste conflicte interioare nu poti creste, nu poti evolua pana nu le vindeci.
Tiparul de relatii al femeii si fetitei
E un lucru interesant in relatii. Fetita vrea un barbat, care sa ii suplineasca rolul de tata. Dar un barbat matur emotional nu o sa fie atras de o fetita, pentru ca imediat isi da seama ca e pe alt nivel de maturizare.
Asa ca permanent fetita o sa caute pe cineva superior ei, dar o sa se multumeasca cu cineva pe acelasi nivel de dezvoltare.
Tot timpul se intampla asa. In relatie esti cu exact partenerul de pe nivelul tau de evolutie. Ca si cand ai zice ca esti cu partenerul pe care il meriti la nivelul de evolutie pe care esti in prezent.
Daca tu evoluezi, atunci si partenerul tau va evolua… sau va pleca din viata ta.
Femeia nu „vaneaza” un partener de relatie. La fetita se observa acest sentiment de „vanatoare” pentru un partener. Fetita nu se simte bine fara o relatie, ea se valideaza prin partener deci are nevoie sa fie „a cuiva”.
Femeia se simte fericita si nu cauta un partener care sa o faca fericita. Ea cauta un partener caruia sa ii ofere fericire. E o diferenta uriasa intre cele doua.
O femeie nu va intra niciodata in relatie cu un „baiat” adica un barbat imatur emotional. Ea stie ca nu are nevoie de cineva nesigur, orgolios, fara compasiune, care cerseste afectivitate.
Ea are de oferit iubire, dar doar cuiva care poate sa o primeasca si sa o pretuiasca. Un barbat matur emotional o sa ii ofere libertatea de care femeia are nevoie. Pe cand un baiat nu o sa ii poata oferi libertate.
Atat fetita cat si baiatul o sa sufere pana cand isi fac propriile procese de maturizare. Vindecarea emotionala e primul pas pe care il au de facut in cresterea lor.
Fara acest pas, viata lor se va derula intre dorinta de a capta atentia si iubirea de la celalalt si frustrarea ca nu primesc tot ceea ce au nevoie.
Cand acest proces de maturizare si vindecare e realizat, viata acelor doi, barbat si femeie, se va concentra pe a oferi iubire pentru ca acum iubirea o regasesc in interiorul lor.
Concluzie
Iti vine poate in minte sa intrebi cum arata procesul asta de maturizare.
Nu stiu cum arata la tine. Fiecare om e diferit. Stiu cum arata la sute de oameni cu care am lucrat. Nu e un proces de 2-3 zile de lucru. Nu se face citind un articol.
Primul pas este sa gasesti pe cineva in care ai incredere ca te poate intelege, un mentor care a trecut si el prin aceleasi frici ca si tine, care a fost la pamant si care a invatat sa se ridice prin propriile lacrimi si munca.
Apoi e perioada cea mai dificila. Pentru ca trebuie sa decizi daca „te arunci” sau stai pe loc. Senzatia e ca „te arunci” atunci cand incepi acest proces de vindecare. Asa l-am simtit eu. E ca o aruncare in necunoscut. Apar idei noi, unele se bat cap in cap cu ce credeai pana azi, dar exact ceea ce credeai pana azi te-a facut sa suferi.
Apoi mentorul te va provoca sa vada daca meriti sa mergi pe acel drum, sa te invete toate acele tehnici si exercitii care sa te scoata din ranile tale si sa poti trai viata pe care o meriti.
Si dupa ce accepti provocarea si incepi sa vezi cat de diferit gandesti cand esti in procesul de transformare, ai impresia ca o lume noua a rasarit in fata ta. E imposibil sa explic, dar cei care au trecut prin cursurile, prin workshopurile de NLP si de vindecare asta imi spun.
Inainte sa inchid vreau sa te intreb ceva. Foarte sincer. Ceea ce te face pe tine sa suferi este si ceea ce te blocheaza sa te maturizezi si sa te vindeci emotional. Vreau sa te rog sa imi spui ce situatii se repeta in viata ta si te fac sa suferi cel mai mult.
Iti multumesc si te imbratisez!
Marius Simion
Marius Simion
Sunt fondatorul proiectului NLP Mania, cel mai cunoscut blog de Dezvoltare Personală prin Programare Neuro-Lingvistică din România. Sunt Master Trainer NLP, Coach WingWave, Trainer și Autor de programe de dezvoltare personală.
TRIMITE-MI UN EMAIL
Salut!super subiect si crede-ma ca citind asta sunt in dilema:sunt baiat sau barbat?…..in fine ideea este ca fiecare zi din viata mea se traduce prin:’de ce nu pot sa inaintez in ceea ce vreau sa fac si ma limitez,imi pun frana din N motive si caut scuze’……?,in fiecare zi ma gandesc la viitor si la ce nu am facut ieri si astazi ……desi incerc sa ma controlez si fac ceva progrese simt ca progresul meu este unul lent si sincer NU am gasit un mentor care sa ma gideze ferm.EEEEEE greu la deal cu boii mici:)).
Te salut cu stima cuvenita!
Lipsa organsmului in timpul penetrarii. Sufar dupa fiecare act sexual din cauza ca nu reusesc sa termin in timp ce partenerul este in mine. Reusesc sa termin doar cu ajutorul vibratorului in timp ce imi stimulez clitorisul cu mana. Aceasta dezagire devine o frica si ma determina sa evit pe cat posibil actul sexual. 🙂
Wow! Parca e despre mine articolul
clar am nevoie de acel mentor, dar nu stiu de unde sa-l iau …
Ce se repeta in viata mea? Conflictele cu tatal meu, care este prea adanc bagat in viata mea, si caruia ii reprosez mereu aceleasi lucruri. Aceleasi probleme cu sotul meu, de comunicare, zic eu, dar stiu ca e mult mai mult. Starea mea de asteptare, de a incepe sa fac ceea ce vreau doar dupa ce rezolv problemele ( si nu am alta rezolvare decat sa ma indepartez de cei doi, dar nu am puterea sa rup/schimb).
Mulțumesc pentru articol, este o oglinda utilă!
„Mentori” îmi sunt psihoterapia și experiențele.
Se repetă în viața mea incapacitatea de a intra în relații profunde, alături de tipul de bărbat care îmi dă fiori – genul cacialma, exact ca și tatăl meu.
Sunt bucuroasă de progresele mele, dar sper că e loc de mai mult.