3905 vizualizări

Cum să îți amplifici puterea de atracție

Salut și bine ai revenit pe NLP Mania! Înainte să începi să citești articolul de azi, vreau să stai 5 secunde să te gândești cine este persoana pe care o admiri cel mai mult și ce trăsături de personalitate creează acea atracție.

De ce admiri acea persoană?

Admiri oamenii care te motivează.

Acești oameni au o energie specială, au ceva deosebit și ies în evidență prin puterea lor interioară.

De exemplu, Anthony Robbins e un model pentru mine. Acest om strânge în jurul lui zeci de mii de oameni pe unde merge, iar acesta e un criteriu al puterii lui de influență.

Nu vei admira un om slab doar pentru că a avut noroc la LOTO și s-a îmbogățit. Cel mult o să îl invidiezi, dar nu o să îl admiri.

Admirație o să simți doar pentru cineva care a reușit prin propria putere.

Admirația ta o să fie îndreptată către cineva deosebit de inteligent, cineva care are o motivație puternică, cineva care nu a abandonat până nu a ajuns la rezultat, cineva plin de iubire și ințelepciune.

Dar acum vreau să trec de la admirația ta la acea persoană pe care o admiri.

Cum simte viața acea persoană? Cum gândește acel om diferit de tine și de mine? Ce se întâmplă în mintea și emoțiile sale de îl fac demn de admirat?

Ce anume îl face pe acel om așa de magnetic și de atractiv încât să îl iei ca model?

Chiar dacă nu urmezi modelul, măcar ți-ar plăcea să îl urmezi… dar te rețin limitele tale.

Ți-ar plăcea să intri în mintea unui asemenea om de succes și să îi înțelegi toate secretele?

Acest om superior iese în evidență în primul rând prin echilibrul său interior. Dar să nu îl pui pe un piedestal, nu este un zeu – este doar un om care a înțeles că e normal sa aibă și căderi, și urcușuri și să nu se teamă de căderi pentru că știe că sunt doar temporare.

Diferența dintre el și tine este mică. Tu nu ești sigur de succesul tău, iar el este sigur de succesul lui!

Doar acest lucru te separă de acel om pe care îl admiri! Cea mai puternică armă a succesului este convingerea că vei ajunge acolo unde îți dorești, orice ar însemna asta.

Cea mai puternică armă a eșecului este teama că orice ai face nu vei reuși să atingi ce îți dorești!

🙂 Iar am devenit filozofic! Somebody stop meeeee!!! :))

Nu îmi place să mă desprind de psihologie și să creez citate și reguli. Cred că omul e așa de complex, încât nu pot să îi spun o regulă și să fie ceva adevărat pentru toată lumea.

Pur și simplu complexitatea noastră e așa de mare, încât nu putem să ne încadrăm în nicio regulă. Din cauza asta nu îmi plac principiile și regulile de viață și încerc tot timpul să văd dincolo de ele.

Așa că atunci când vin și îți spun câte o regulă, poți să mă tragi de mânecă din cauză că ceva am greșit.

Cea mai frumoasă carte pe care am citit-o se termină cu o replică care mi-a schimbat destinul. Replica sună cam așa: „Și s-ar putea ca toate scrise în această carte să nu fie adevărate!”.

Ok, am deviat prea mult de la discuția de azi!

Revin la omul puternic cu personalitate magnetică.

Sunt două tipuri de oameni:

1) Cei cu personalitate magnetic – care te atrag prin ceva, lângă care îți dorești să stai și să îi asculți.

2) Cei cu personalitate comună – cei care nu au nimic special, care – ca să atragă atenția – trebuie să strige mai tare, de la care nu ai nimic de învățat. Îi cunoști, îi vezi la fiecare colț de stradă, în fiecare birou, încercând să pară importanți.

Și mai este un al treilea tip de oameni:

3) Cei cu personalitate în formare – acest tip de oameni îl vei găsi lângă acei oameni cu personalitate puternică, ascultând și învățând.

Cam 1-2% dintre oameni sunt în prima categorie – a oamenilor cu personalitate puternică –, și cam 7-8% în ultima categorie – a oamenilor în formare.

90% sunt în categoria oamenilor comuni care nu își doresc măcar să se schimbe, pentru că ei deja cred că sunt puternici și că dacă strigă mai tare înseamnă că sunt mai tari.

Secretele personalitații magnetice

Ți-ar plăcea să înțelegi cum se face trecerea de la perioada de învățare la perioada în care ai deja personalitatea aceea puternică și magnetică?

Există două moduri de a deveni puternic, magnetic, atractiv. Când vorbesc despre atractivitate, nu ma refer la frumusețe, ci la atitudinea psihologică. Sunt oameni care nu sunt frumoși, dar au ceva care te atrage. Despre acest tip de atractivitate vorbesc aici.

Cele 2 metode ca să ai personalitate magnetică:

Spuneam că sunt două metode ca să înveți să fii așa magnetic și să ai atitudine puternică.

Primul mod este cel al omului care învață din erori – adică pas cu pas, viața îți dă feedback din care înveți că mai trebuie să modifici câte ceva la persoana ta.

Aceasta metodă este foarte foarte lentă; îți ia 40-50 de ani ca să te dezvolți, așa că eu nu o recomand deloc.

Cea mai bună metodă este cea în care înveți exact ce se întâmplă în mintea omului magnetic și începi să țintești direct spre acel tip de personalitate. Asta înseamnă doar o durată super scurtă de dezvoltare, pentru că nu umbli haotic în întuneric.

Hai să intrăm împreună în psihologia acestui om puternic și magnetic ca să știi ce ai de făcut.

Primul pas pe care o să îl fac cu tine este să îți arăt acele elemente care îl fac pe acest om cu adevărat atractiv și magnetic.

În exterior, acest om este tot timpul plin de energie, chiar dacă energia lui poate să fie una liniștită sau una activă; îl vezi că are de oferit și că nu se plânge niciodată.

Nu atrage pe nimeni un om care își plânge de milă, iar tu ești atras de acest tip de personalitate care nu are motive să se plângă de ceva.

Observi la el această capacitate de a lua partea bună din orice și asta îl face, într-un fel, „indestructibil„.

O altă caracteristică a acestui tip de om magnetic este privirea. Când te privește, nu te scanează – pur și simplu te acceptă. Ai senzația că îl cunoști de mult și că el te cunoaște de o viață. Parcă înțelege doar din privirea ta cum ești tu și care sunt greutățile din viața ta.

Privirea lui este de obicei fixată pe fruntea ta, comparativ cu privirea oamenilor mai slabi care își fixează privirea ori pe un ochi al tău, ori pe o zonă din corpul tău.

Testează acest lucru: observă oamenii unde te privesc, observă dacă îți privesc ochii amândoi sau privesc într-o anumită direcție când vorbești cu ei.

Mai sunt și acei oameni care nu privesc deloc spre tine când vorbești cu ei – fugi imediat de acele persoane pentru că și ele se feresc de tine. Nu știu de ce se feresc, dar au ceva de ascuns.

O persoană puternică nu se ferește, așa că ai mare grijă la oamenii care caută în altă parte cu privirea când discută cu tine.

Din punct de vedere al limbajului nonverbal, un om care caută cu privirea în altă parte când vorbești cu el e un om care caută o cale de ieșire, de fugă din acea situație.

Așa că nu ai ce face cu cineva care vrea să fugă de lângă tine.

Un alt element important pe care îl observi imediat la acest om magnetic este limbajul verbal.

Când vorbește cu tine, el nu vorbește despre el. Și când vorbește despre el, îți va spune o poveste în care tu să te regăsești – el, de fapt, vorbește despre tine. Dar niciodată nu o să se laude sau nu o să îți ceară confirmare și aprobare.

Limbajul omului puternic este cald și încurajator: nu te va critica, pur și simplu, dacă va găsi o eroare în gândirea și acțiunile tale, ci o va trece cu vederea – pentru că știe că încurajarea face mai mult decât critica.

De asta te simți așa de bine în compania lui: pentru că te simți acceptat și înțeles.

Acest om înțelege limitele tale pentru că a trecut prin ele. Așa că nimic din ceea e omenesc nu îi este străin. Nici tristețea, nici slăbiciunile, nici bucuria și nici iubirea.

Un ultim element din personalitatea acestui om este limbajul nonverbal. Te ascultă fără să își agită mâinile și picioarele. Tace când trebuie să tacă, vorbește când trebuie să vorbească.

Mintea și corpul sunt conectate complet, iar când mintea e calmă, atunci și corpul e liniștit. Iar corpul său arată liniștea din gândurile lui. Gesturile însă sunt puternice: îți strânge mâna puternic și îi simți hotărârea când pășește.

Toate aceste elemente sunt vizibile de către oricine în personalitatea omului magnetic. Dar am găsit 32 de elemente psihologice care nu sunt deloc vizibile și sunt dificil de observat. Acele elemente psihologice îl fac cu adevărat puternic și atractiv.

Dar nu știu sigur dacă ești interesat să le afli.

Așa că dacă vrei să afli care sunt cele 32 de elemente care construiesc personalitatea omului magnetic, te rog să îmi lași un comentariu.

Dacă se strâng 50 de comentarii, o să postez zilele viitoare continuarea articolului.

Prin urmare, dacă tu crezi că e o informație interesantă, te rog să îmi spui asta într-un comentariu mai jos.

Cu drag,

Marius

Marius Simion

Sunt fondatorul proiectului NLP Mania, cel mai cunoscut blog de Dezvoltare Personală prin Programare Neuro-Lingvistică din România. Sunt Master Trainer NLP, Coach WingWave, Trainer și Autor de programe de dezvoltare personală.

TRIMITE-MI UN EMAIL

Mesajul tău a fost trimis cu succes.

A apărut o eroare, reincearca...

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *