762 vizualizari

Încarcă-ți bateriile!

img

Mie mi se intampla frecvent sa  imi doresc sa schimb cate ceva in viata mea, dar nu reuseam sa fac asta.

De cele mai multe ori, gaseam imediat un vinovat pentru neputinta mea. Spuneam ca e inutil sa fac efortul acela sau ca oricum nu se schimba nimic  in bine. Sau pur si simplu spuneam „nu pot”. Apoi imi era de-a dreptul rusine de mine. Si iar gaseam o scuza.

Spuneam: “Sunt numai un om”. Asta era scuza definitiva, cea mai buna. Am fost intotdeauna un om curios, iar curiozitatea m-a impins sa invat despre cum anume functioneaza mintea noastra.

Am invatat in anii anteriori ca nu e suficient sa fii „numai un simplu om” sau, mai bine zis, e prea putin. Daca traiesc toata viata cu sentimentul ca “sunt un simplu om”, e prea banal, ma simt prea insignifiant. Si bineinteles ca nu imi place asta.

Cand mi-am dat seama de aceasta, am inceput sa caut orice lucruri care sa ma scoata din banalitate. Mi se spunea ca sunt nonconformist. Daca nu te incadrezi si tu printre nonconformisti, nu prea avem ce sa iti oferim pe acest site.

Daca insa iti place sa fii nonconformist – ai venit exact unde trebuie. Atunci cand prietenii mei se apucau de fumat, eu am inceput sa practic metode de concentrare mentala si sa invat despre hipnoza. Incercam pe cat posibil sa imi traiesc viata cat mai diferit.

Totusi, ceva imi lipsea. Nu stiam ca pentru a trai pe celalalt nivel, aveam mare nevoie de energie. Energia mentala este cea care face diferenta.

Daca o ai, esti permanent vesel si fericit si ai vointa si putere sa faci ceea ce iti propui, daca iti lipseste, esti deprimat si viata ti se pare gri si nu reusesti sa misti un pai. Asa ca am inceput sa privesc la prietenii mei, care aveau un stil groaznic de a consuma energie.

Uita-te la oamenii din jurul tau! Cauta sa consume energie si au senzatia ca totul este in ordine cand au reusit sa scape de acel surplus de energie pe care il aveau. Asta, in traducere libera, ei o numesc distractie.

Cauta concediile agitate – pentru a se relaxa (culmea). Apoi merg la discoteca, apoi merg la cumparaturi, apoi fumeaza de stres si oboseala. E un cerc vicios care consuma multa energie mentala. Surplusul de energie mentala poate fi daunator, dar pierderea lui este pur si simplu o prostie.

Ceea ce trebuie facut este sa canalizezi prin vointa acest surplus de energie mentala si sa il pastrezi pentru a pune in practica dorintele pe care le ai. Sa stii ca dorintele sunt cele care folosesc cea mai mare energie mentala pe care o avem. Orice om normal considera ca dorintele sunt puse acolo pentru a fi indeplinite si ca indeplinirea lor este egala cu fericirea.

Noroc ca eu nu sunt chiar normal de tot 🙂 La un moment dat, am gasit o carte care explica cum functioneaza energia dorintelor si am inceput sa pun in practica ce citeam acolo. Uite ce am aflat:

Orice dorinta implinita inseamna o descatusare de energie. Dorinta acumuleaza energie mentala pana cand reusesti sa o implinesti. Daca nu implinesti acea dorinta, energia creste pe zi ce trece.

Din cauza asta, cauti zilnic sa iti satisfaci dorintele. Pentru ca momentul de satisfacere e un moment de usurare. Dar orice usurare inseamna si o pierdere.

Cea mai buna analogie este orgasmul erotic. In special la barbati, dupa ce au orgasm si ejaculeaza, simt o senzatie de lipsa, de vid, de pierdere. Cauta acel orgasm pentru secundele in care se simt eliberati de tensiunea acumulata, dar apoi nu le place senzatia de gol. Si ce fac majoritatea? Prefera sa doarma (dar asta e o alta poveste)…

Ce se intampla insa cand cunosti adevarul despre acest tip de energie? Pur si simplu, energia respectiva trece pe un alt nivel. Devine parte din alt tip de energie, cea a vointei.

Fii atent sa nu confunzi cele doua tipuri de energii. Energia vointei este o energie care provine din interiorul tau (te ajuta sa te dezvolti), pe cand dorinta provine din exterior – pe baza a ceea ce vezi, auzi, simti etc. si cauta sa se reintoarca in exterior.
Ce ai de facut?

Modalitatea de a acumula energie mentala este ca, de fiecare data cand simti o dorinta (in special acele dorinte cu care nu esti de acord), sa iti refuzi satisfacerea acesteia. Prin acest efort constient de vointa vei „intoarce din drum” energia care se pregatea sa se piarda si o vei retine.

Pe moment, nu te vei simti bine – asa cum te simteai atunci cand iti satisfaceai dorinta. Dar vei vedea ca senzatia de putere pe care o vei avea dupa cateva zile depaseste orice alta senzatie. Sa nu iti imaginezi ca aceasta actiune iti va crea o stare rea, din contra, vei vedea ca iti va creste foarte mult puterea mentala, vei avea o capacitate sporita de concentrare si memorare.

Fortele mentale pe care le vei acumula prin acest exercitiu o sa iti dea o incredere in sine foarte mare. Daca vei folosi zilnic aceasta metoda, nimic nu te va putea controla vreodata, vei fi pe deplin autonom si, in timp, iti vei anihila toate slabiciunile.

Poate vrei sa ma intrebi daca trebuie sa iti refuzi vesnic dorinta X sau dorinta Y. Nu este asa, chestia cu dorintele este ca prin metoda aceasta, noi suntem cei care le controleaza.

Nu ai senzatia ca esti un pic sclav al dorintelor? Adica, atunci cand o dorinta apare, tu parca esti un robot care face orice ca sa implineasca acea dorinta. Ei, metoda aceasta te elibereaza de puterea magica a dorintelor. Te pune pe tine sef.

Dorinta nu te mai domina, nu iti mai obsedeaza mintea. Tu esti cel/cea care decizi cum si cand vei satisface respectiva dorinta. Simti oare un mod diferit de a vedea propria existenta?

Te rog sa te uiti la prietenii tai si sa observi ca, de fapt, au un singur stapan: dorintele lor. Daca isi doresc o masina, acea dorinta a devenit stapanul.

Problema este si faptul ca ei considera atat de normal ca dorintele sa fie cele care ii comanda, incat daca spui asta, pari idiot. Eu am fost in situatia asta de cateva ori, asa ca prefer sa nu le mai zic nimic, daca le place sa fie controlati de dorinte, e treaba lor.

Despre ce tot vorbesc aici? Despre un om diferit! Despre tine, care ai inceput sa privesti in jur si sa nu te mai multumesti cu existenta asa cum ti-a fost servita de catre parinti si profesori. Fii tu insuti – este de fapt mesajul ascuns al acestui articol. Sper ca vei face primul pas.

Eu l-am facut, nu a fost usor pentru ca nu avea cine sa ma invete. Am invatat din greselile proprii. Acum cred ca pot sa iti spun la ce sa fii atent sa nu gresesti. Bineinteles, vor fi si greseli din acelea pe care trebuie sa le faci, pentru ca altfel nu ai crede…

Mult succes,

Marius

Marius Simion

 

Marius Simion TRIMITE-MI UN EMAIL

Sunt fondatorul proiectului NLP Mania, cel mai cunoscut blog de Dezvoltare Personală prin Programare Neuro-Lingvistică din România. Sunt Master Trainer NLP, Coach WingWave, Trainer și Autor de programe de dezvoltare personală.

Mesajul tău a fost trimis cu succes.

A apărut o eroare, reincearca...

Comentarii